Το Αίγιο μίλησε - Μαζική συμμετοχή στη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία - Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός

με μπροστάρη τον μητροπολίτη

"Η ισχύς εν τη ενώσει" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και φαίνεται πως οι Έλληνες, μπορεί να άργησαν, όμως το θυμήθηκαν και το έδειξαν με τη σημερινή μαζική συμμετοχή τους στη γενική πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμπαρίστανται δεκάδες επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς. Νεκρή πόλη θυμίζει σήμερα το Αίγιο, με το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, φαρμακείων, ιατρείων και γραφείων να παραμένουν κλειστά, ενώ μεγάλος αριθμός καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά όλο το 24ωρο, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το μόνο σημείο της πόλης που ήταν γεμάτο ζωή ήταν η Πλατεία Αγίας Λαύρας, στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώθηκε από Συντονιστική Επιτροπή Φορέων με πρωτοστάτη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. Αγρότες με τα τρακτέρ τους και τα αυτοκίνητά τους, εκπρόσωποι φορέων με πανό και μια μεγάλη...παρέα ιερέων με πρώτο και καλύτερο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμβρόσιο, γέμισαν την πλατεία διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που πλήττει όλα τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας. Στις σύντομες ομιλίες τους, ο μεν Μητροπολίτης τόνισε πως ο αγώνας δεν είναι πολιτικός αλλά πάνω απ'όλα κοινωνικός και γι'αυτό η Μητρόπολη συμπαρίσταται με όλες της τις δυνάμεις, ο δε Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν, στην πόλη που πριν από 195 χρόνια ήταν το κέντρο λήψης της σπουδαίας απόφασης για την επανάσταση του 1821, οι δημότες σήμερα να ζουν μέσα στην εξαθλίωση. Ακολούθως τοποθετήθηκε ανάλογα και ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, υπό τα βλέμματα εκατοντάδων εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και συλλόγων. 

Λόγω της απεργίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα σε Αίγιο και Ανατολική Αιγιάλεια, ενώ αρκετά καταστήματα εστίασης και αναψυχής αποφάσισαν και έχουν ήδη ανακοινώσει μέσω των social media την 24ωρη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία και όχι μέχρι τη 1 το μεσημέρι, όπως είχε αρχικά προταθεί από τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Αιγιαλείας. Εξάλλου, τη συμμετοχή των γιατρών στη σημερινή απεργία έχει ανακοινώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, ενώ από φαρμακεία ασφαλείας εξυπηρετούνται σήμερα οι πολίτες. Απεργούν, μεταξύ άλλων, βενζινοπώλες, δημοτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, οδοντίατροι, εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, οικοδόμοι, μηχανικοί κ.α.. Επίσης, απεργούν μέχρι αύριο Παρασκευή στις 5 τα ξημερώματα τα ταξί στην Αιγιάλεια και μέχρι τότε θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά, στο τηλέφωνο του ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ 26910-26126. Συμμετέχουν στην απεργία και τα Αστικά ΚΤΕΛ που θα πραγματοποιήσουν μόνο τα σχολικά δρομολόγια πρωί και μεσημέρι, όπως και λίγα απογευματινά δρομολόγια.

Μεγάλη αυτοκινητοπομπή, μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, κατευθύνθηκε προς το μπλόκο των αγροτών στο ύψος των βενζινάδικων. Σημειωτέον πως η Νέα Εθνική Οδός παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα και μάλιστα επ'αόριστον, όπως τονίζουν ασφαλείς πηγές, ενώ και στην Παλαιά Εθνική Οδό υπήρξε δυσκολία στη ροή της κυκλοφορίας λόγω του μεγάλου όγκου των οχημάτων που πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο του Αιγίου μέχρι το μπλόκο.

filodimos.gr 

Διαβάστε επίσης