Πάτρα: Προσφυγές κατά πάντων από μεριδιούχους της Αχαϊκής Τράπεζας ενόψει Εισαγγελικής δίωξης

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι πρώην εργαζόμενοι

Στο… στόχαστρο θα βρεθούν οι εργαζόμενοι της πρώην Αχαϊκής Τράπεζας, εφόσον προχωρήσουν οι προσφυγές κατά πάντων, στις οποίες προσανατολίζονται τα μέλη του Συλλόγου των Μεριδιούχων της υπό εκκαθάριση τράπεζας. Οι πρώην εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καλούν σε δημόσιο διάλογο, τονίζοντας πως ο αγώνας πρέπει να έχει στόχο την απόδοση ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν…

Το πρόσφατο πόρισμα του οικονομικού Εισαγγελέα που αξιολογείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, αλλά και όλες οι εξελίξεις στο θέμα, θα αξιολογηθούν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου των μεριδιούχων που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ θα εξεταστεί και η κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά στελεχών και πρώην μελών του Δ.Σ. της Αχαϊκής, προκειμένου οι μεριδιούχοι να αποδείξουν ότι δεν δημιουργήθηκε με ευθύνη τους η ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο της πάλαι ποτέ συνεταιριστικής τράπεζας της Αχαΐας.

Από την πλευρά τους, οι πρώην εργαζόμενοι παρουσιάζονται ενοχλημένοι, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ότι ΄΄διακινούνται και δημοσιεύονται καταστάσεις που αναφέρονται σε δικογραφία που βρίσκεται σε προανακριτικό επίπεδο΄΄, ρωτώντας ΄΄γιατί δεν εξηγείται εμπεριστατωμένα από πού προκύπτει η ζημία των 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Αχαϊκή Τράπεζα. Γιατί αυτή η σπουδή του Συλλόγου Μεριδιούχων να προκαταλάβει αποφάσεις της Δικαιοσύνης;΄΄. Παράλληλα, επισημαίνουν και τα ακόλουθα: ΄΄Η Δικαιοσύνη κρίνει με βάση στοιχεία. Είναι σοφό να την αφήσουμε να πράξει το καθήκον της και αυτή να αποφασίσει. Ο Σύλλογος είναι ο μόνος σε όλη την Ελλάδα ο οποίος αντί να ασχοληθεί με την πορεία της εκκαθάρισης και πως αυτή θα παράξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ασχολείται με υποθέσεις της Δικαιοσύνης. Η τοπική κοινωνία μας είναι πολύ μικρή και όλοι γνωρίζουμε το ποιόν του καθενός και την προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Φανταζόμαστε ότι οι όψιμοι επικριτές των υπαλλήλων, όταν επισκεπτόντουσαν τα καταστήματα αυτής, απολάμβαναν της εξυπηρέτησης των υπαλλήλων, καθώς και την ευελιξία της τράπεζας σε όλα τα επίπεδα΄΄.