Πάτρα: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία με θύμα 8χρονο ΑμεΑ στις εργατικές κατοικίες Ιτεών - Γιατί δεν αντέδρασε στη θέα της φωτιάς

Σε εξέλιξη η έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να "ρίξει" φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 8χρονου ατόμου με αναπηρία, που το μεσημέρι του Σαββάτου, βρήκε τραγικό θάνατο, στο σπίτι των παππούδων του στις εργατικές κατοικίες Ιτεών στην Πάτρα, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δωμάτιο όπου βρισκόταν.

Την ίδια ώρα μυστήριο παραμένει η αιτία πρόκλησης της φωτιάςς που στοίχισε την ζωή στον 8χρονο, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά με κυριάρχο, γιατί το παιδί δεν κατάφερε να αντιδράσει και να βγει από το χώρο που βρισκόταν, όταν είδε τους καπνούς...

Πληροφορίες του tempo24.gr, αναφέρουν πως το γεγονός οτι το άτυχο αγοράκι ήταν βαρήκοος,να ήταν αυτό που "εγκλώβισε"το παιδί καθώς δεν μπορούσε να φωνάξει για να καλέσει σε βοήθεια τον παππού και την γιαγιά του που ήταν στο σαλόνι. Από την στιγμή που δεν μίλαγε ήταν αδύνατον λένε πηγές στο tempo.24.gr να καλέσει σε βοήθεια..!

Άναπάντητο ωστόσο παραμένει το γεγονός γιατί ο ανήλικος δεν βγήκε από το δωμάτιο, όταν αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σύμφωνα με πηγές ο 8χρονος βρέθηκε νεκρός στο "πίσω" μέρος του δωματίου, δίπλα στο κρεβάτι του, ενώ η φωτιά έκαιγε μπροστά του. 

Από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως ο θάνατος του αγοριού, οφείλεται σε ασφυξία, ενώ στο σώμα του φέρει εγκαύματα. "Οι άνδρες, μετά την κατάσβεση της πυρκαγίας, μπαίνοντας στο δωμάτιο, εντόπισαν το παιδί νεκρό, όχι όμως απανθρακωμένο, όπως ελέγχθει" δηλώνει στο tempo24.gr, Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, έχει αναλάβει την προανάκριση, παίρνοντας ήδη καταθέσεις από συγγενείς του θύματος αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Την ίδια ώρα ο 58χρονος παππούς, που "ρίχτηκε" στις φλόγες για να σώσει τον εγγονό του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια¨", έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ