Με... Όραμα στα χιονισμένα Καλάβρυτα

Εκδρομή των μαθητών

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδρομή που πραγματοποίησαν τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ / 18Plus με προορισμό το Μέγα Σπήλαιο - Xιονοδρομικό Κέντρο - Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων. Με περίσσιο κέφι και κάτω από τους ήχους ευγενών ασμάτων ξεκίνησαν οι εκδρομείς - μαθητές το πρωί της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016 να κατακτήσουν τις μαγευτικές ομορφιές του Χελμού και της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.

Μιας περιοχής με πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. Τα λεωφορεία με τους εκδρομείς ανηφόριζαν το χιονισμένο Χελμό με συντροφιά τους αρχαίους μύθους για τους έρωτες του Δία με την πανέμορφη Καλλιστώ, του Απόλλωνα με τη Δάφνη, του Πάνα με τη νύμφη Σύριγγα. Διασχίζοντας τις χιονισμένες πλαγιές, με κινηματογραφικό τρόπο το μυαλό των εκδρομέων των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ / 18Plus πήγαινε στον ημίθεο Ηρακλή που κυνήγησε σε αυτές τον Ερυμάνθιο Κάπρο και την Κερανύτιδα Έλαφο.

Στη πρώτη στάση της εκδρομής, στο καταπληκτικότερο ιερό προσκύνημα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο, το Μέγα Σπήλαιο, αποζημιώθηκαν από την επιβλητικότητα του μοναστηριού μέσα στο απόκρημνο χιονισμένο τοπίο. Είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Από εκεί οι πατρινοί μαθητές συνέχισαν την εκδρομή τους μέσα από το φρεσκοχιονισμένο ελατόδασος του Χελμού φτάνοντας στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Οι μαθητές και οι καθηγητές απόλαυσαν το κατάλευκο τοπίο παίζοντας με το χιόνι με μικρές ανάπαυλες στο ξύλινο σαλέ. Η παρουσία των φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ / 18 Plus ολοκληρώθηκε στα χιονισμένα Αροάνια Όρη με την κοπή της Βασιλόπιτας και την απονομή δώρων στους μαθητές και καθηγητές που έτυχαν τα φλουριά.

Η θέση του ήλιου στον καταγάλανο ουρανό σηματοδότησε την αποχώρηση των εκδρομέων με προορισμό το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην πόλη των Καλαβρύτων. Κατηφορίζοντας για την μαρτυρική πόλη το βλέμμα όλων έπεσε στο λόφο του Καππή, σ’ έναν από τους κορυφαίους τόπους θυσίας στον Ελλαδικό χώρο, άσβεστη μαρτυρία των εγκλημάτων των Ναζιστικών στρατευμάτων. Ύστερα από την λεπτομερέστατη ξενάγηση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, οι εκδρομείς αφιέρωσαν τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο τους για να περιηγηθούν και να «γευτούν» την φιλοξενία της χειμερινής πρωτεύουσας του Νομού Αχαΐας.

Γύρω στις 5:00 μ. μ., ύστερα από μία πανθομολογουμένως επιτυχημένη εκδρομή μαθητές και καθηγητές πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα μπολιασμένοι με «ΟΡΑΜΑ» αγάπης και μνήμης για τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της Πατρίδας μας.

Διαβάστε επίσης