Π.Ε.Γ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: Συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

ανακοινωση

O Πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά  στους ΠOΛITEΣ TOY HPAKΛEIOY, ελεγε:

 

     ¨H ΨHΦOΣ MAΣ THN KYPIAKH MΠOPEI NA AΠOΔEIXTEI KAI EIMAI BEBAIOΣ OTI ΘA AΠOΔEIXTEI H APXH TOY TEΛOYΣ ΓIA TA MNHMONIA, ΓIA TO ΠAΛIO, ΓIA TO ΦΘAPMENO, ΓIA TO KOINΩNIKA KAI ΠOΛITIKA TOΞIKO.

      ΠIΣTEYEI KANEIΣ KAI KAMIA AΠO EΣAΣ OTI AN TOYΣ AΦHΣOYME, AN ΔEN TOYΣ ΣTAMATHΣOYME, OTI AΠO ΔEYTEPA ΔEN ΘA OΛOKΛHPΩΣOYN TO EΓKΛHMA; ΘA EΦAPMOΣOYN TA METPA ΓIA TA OΠOIA EXOYN ΔEΣMEYTEI ΣTOYΣ ΔANEIΣTEΣ.
AN MEINOYN OPΘIOI ΘA ΦTAΣOYN TIΣ ΣYNTAΞEIΣ ΣTA 360 EYPΩ,
ΘA EΞAYΛΩΣOYN TIΣ EΠIKOYPIKEΣ KAI TA EΦAΠAΞ..........κλπ, καταλήγοντας στο ερώτημα......MAΣ AΞIZEI TETOIA ZΩH;¨

      Αντί λοιπόν να κρατήσουν   ως κόρη οφθαλμού, αυτό που έλεγαν, τα προαναφερόμενα, έρχονται και τα εφαρμόζουν οι ίδιοι και μάλιστα χωρίς αντίσταση και χωρίς ίχνος ντροπής.

          Η Νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς επιφυλάξεις, αδιαφορώντας ΠΛΗΡΩΣ για τις άγριες επιπτώσεις στη  κοινωνία μας, που ζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει έως τέλους την αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική τους και προς το σκοπό αυτό επιστρατεύουν κάθε μέσο, κάθε τρόπο, κάθε ψέμα, μικρό ή μεγάλο, επαναλαμβάνοντας μονότονα την ίδια αξιοθρήνητη επιχειρηματολογία τους, με την γνωστή παρελθοντολογία και όχι μόνον.
        Στα πλαίσια της προαναφερόμενης κυβερνητικής τους πολιτικής φέρνουν σαρωτικές ανατροπές για το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, το επίπεδο των συντάξεων και το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, παρά τα όσα διαφορετικά έλεγαν προεκλογικά, όπως προαναφέρουμε.

         Αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, στην προσπάθειά του να το περάσει στην Ελληνική κοινωνία, επιστρατεύει τον Κον Κατρούγκαλο -τον έως πρότινος- «αγανακτισμένο» Υπουργό Εργασίας, που περιφερόταν από πλατεία σε πλατεία για να «εξηγήσει» στο λαό πώς θα έσκιζαν τα μνημόνια, -να περιφέρεται σήμερα από κανάλι σε κανάλι, επιμένοντας με παραπληροφόρηση και ψεύδη, –χωρίς ίχνος αιδούς- ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις των συντάξεων, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα υπάρξουν! , τον Υφυπουργό Εργασίας τον Κον Αναστάσιο Πετρόπουλο, να προπαγανδίσει τα νέα μέτρα του Κυβερνητικού Σχεδίου για το Ασφαλιστικό, Σχέδιο-Έκτρωμα που είναι σε ευθεία αντίθεση με εκείνα που  ως Εργατολόγος υπερασπιζόταν μαζί με τον σημερινό προϊστάμενο  του Υπουργό και συνάδελφό του Εργατολόγο κ. Κατρούγκαλο, ακόμη και τον κομματικό μηχανισμό, όπως είναι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ, που σ' αυτό το θέμα, αντί να κρατήσει την θέση της για την οποία περιφερόταν προεκλογικά στις πλατείες προπηλακίζοντας όποιον είχε αντίθετη άποψη, ενσωματώθηκε πλήρως στην κυβερνητική κωλοτούμπα και δεν ξέρουμε ακόμη με πιο αντάλλαγμα......
          Η προσπάθειά τους όμως αυτή για την ΠΑΤΡΑ, επέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Φοβούμενοι την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ του κόσμου, εξαιτίας της πολιτικής τους και της κοροϊδίας τους, ΕΤΡΑΠΗΣΑΝ σε ΦΥΓΗ, φοβούμενοι όπως οι ίδιοι έλεγαν ΕΚΤΡΩΠΑ, κρίνοντας εξ ιδίων τα Αλλότρια.

                                        ΚΥΡΙΟΙ …..ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ….

    ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ τα λεγόμενα του Υφυπουργού, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, στη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την φυγή και το ατόπημά τους,

τόσο για την διαδικασία που επέλεξαν σε μια έκρυθμη περίοδο,
όσο και την φυγή και ιδιαιτέρως την κοροϊδία του  ανούσιου διαλόγου που προσχηματικά επεδίωκαν.

      Καλούσαν σε διάλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Υφυπουργός, τους φορείς για το κυβερνητικό σχέδιο έκτρωμα, έναν διάλογο για τον οποίο οι  κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είπαν αν συμφωνούν με αυτό το σχέδιο. Δεν είδαμε  πουθενά την θέση τους, εν αντιθέσει με την κάλυψη των θέσεων της κρατικής μηχανής που την πολυδιαφήμησαν.  Έναν διάλογο που η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κατρούγκαλος k΄ Πετρόπουλος, δεν έχουν δεχθεί  να τον κάνουν μέχρι σήμερα με τους Εκπροσώπους των Εργαζόμενων, παρά το σχετικό αίτημα της  ΑΔΕΔΥ, μια συνάντηση που  σύμφωνα με την   Κα Γεροβασίλη  δεν έχει κανένα νόημα γιατί εμείς οι Εργαζόμενοι  διαφωνούμε  με το σχέδιό τους.

      Συνεπώς ως προς τι η συμμετοχή μας στην ΣΥΣΚΕΨΗ-ΚΟΡΟΙΔΪΑ; Προφανώς για να συζητήσουμε την διαδικασία της σφαγής μας ή το είδος του σχοινιού που θα χρησιμοποιήσουν για να μας κρεμάσουν.

        Η εκθεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η προώθηση ψήφισης ενός σχεδίου που  χτυπά όλους μας, από μια Κυβέρνηση που άλλα έλεγε και άλλα πράττει,  δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, ούτε να μας οδηγήσει σε διάλογο μαζί σας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που πολύ γρήγορα ξεχάσατε γιατί και πως παλεύατε μέχρι χθες. 

          Η σφαγή μας δεν μπορεί να έχει την συγκατάθεσή μας και η αντίδρασή μας, η αντίστασή μας δεν μπορεί να προσδιορίζεται πλέον με τις δικές σας πρακτικές.
      Τα ισοδύναμα και οι κόκκινες γραμμές μεταμορφώνονται σε συνολική επίθεση απέναντι στο δικαίωμα της Επιβίωσης του Λαού.

         Η ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση και η φτωχοποίηση του Λαού δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

 
                     Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

 

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 4 του  Φλεβάρη του 2016, στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ                  

                      και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 10:00 το πρωί,

                         Μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

                                   .................................................

 ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Γ. ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ