Δυτική Ελλάδα: Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

μετα την σημερινή απόφαση του συντονιστικού τους οργανου

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, μετά την απόφαση του συντονιστικού των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους με τους οποίους συνομίλησε το tempo24.gr τις επόμενες ώρες σχεδιάζουν να πυκνώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αιχμή τους αποκλεισμό των δρόμων στα σημεία όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα.

Δεν προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό το βράδυ της Κυριακής (7-8) όπως είχαν αρχικά προγραμματίσει οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας. Το μπλόκο παραμένει στην Πατρών - Πύργου και τα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, ωστόσο η εθνική δεν έκλεισε όπως έγινε το πρωί της ίδιας ημέρας για μια ώρα (12-1). Στο μεταξύ οι Αιγιαλείς αγρότες έκλεισαν την Πατρών - Κορίνθου για μια ώρα (6-7) στο Παναιγιάλειο Μπλόκο στα βενζινάδικα στη Ν.Ε.Ο. στο ύψος του Αιγίου. 

Στο μεταξύ, την Δευτέρα στις 10 το πρωι κόβεται στα δύο η Αιτωλοακαρνανία, αφού οι αγρότες αποφάσισαν επ αόριστον αποκλεισμό στο ύψος της γέφυρας του Εύηνου. 

Την κλιμάκωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αποφάσισε και  η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, καταγγέλλοντας την άκαμπτη στάση της κυβέρνησης.

Το μπλόκο της Νίκαιας δέχτηκε σήμερα, αντιπροσωπεία από το μπλόκο των Τεμπών, η όποια ζήτησε να μεταβεί μία ομάδα των αγροτών στη σύσκεψη μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το μπλόκο της Νίκαιας  έδωσε στην αντιπροσωπεία  το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει  διαμορφωθεί μέσα από τις Πανελλαδικές συσκέψεις των μπλόκων  και αποτελεί τη βάση του  αγώνα ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

Ενημέρωσε επίσης, για την  Πανελλαδική σύσκεψη που έχει καλέσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων στη Νίκαια την ίδια μέρα, την Τρίτη,  26 Ιανουαρίου.  

«Η κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί και η στάση της κυβέρνησης θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ