Φρίκη στο Αίγιο: Τραυματισμένο το ένα φλαμίνγκο, αγνοείται κι άλλο ένα από τη λίμνη της Αλυκής...

ποιος δεν αντέχει την ομορφιά;

Κάποιοι φαίνεται πως δεν αντέχουν την ομορφιά και θέλουν ντε και σώνει να την 'κατακτήσουν' με λανθάνοντα τρόπο, καταστρέφοντάς την.

Ένα από τα πέντε όμορφα φλαμίνγκος που κατοικοεδρεύουν εδώ και αρκετές μέρες στη λίμνη της Αλυκής, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί τραυματισμένο να κολυμπάει στη θάλασσα προσπαθώντας να βγει στη στεριά, ενώ άλλο ένα αγνοείται και εκφράζονται φόβοι για την τύχη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filodimos.gr, σήμερα το πρωί ο γνωστός πατρινός περιβαλλοντολόγος κ. Δημήτρης Παπανδρόπουλος ήρθε στη λίμνη της Αλυκής για να παρατηρήσει τα πουλιά. Λίγο πριν παρκάρει όμως το αυτοκίνητό του, είδε στα ανοιχτά της θάλασσας ένα φλαμίνγκο να παλεύει με τα κύματα. Ο ίδιος δεν υπολόγισε το κρύο και τον κόπο (είναι και χειμερινός κολυμβητής) κι έτσι έπεσε αμέσως στη θάλασσα για να σώσει το άτυχο πουλί, έργο αρκετά δύσκολο αν υπολογίσουμε πως το πουλί φοβήθηκε και έφευγε όλο και πιο βαθιά. Τελικά ο κ. Παπανδρόπουλος κατάφερε να πιάσει το πουλί και να το βγάλει στη στεριά, παρατηρώντας πως είναι τραυματισμένο στο λαιμό και στο πόδι, ίσως από κυνηγετικό όπλο. Ο περιβαλλοντολόγος ειδοποίησε φίλους του αιγιώτες που τον βοήθησαν να 'πακετάρει' το πουλί και να το στείλει μέσω ΚΤΕΛ στην Ορνιθολογική Εταιρεία ΑΝΙΜΑ, όπου το πουλί θα βγει καταφύγιο και θα λάβει τις πρώτες βοήθειες, ενώ τη Δευτέρα μετά από εξετάσεις θα γίνει ξεκάθαρο πώς τραυματίστηκε για να λάβει την ανάλογη φροντίδα

Το δυσάρεστο είναι πως οι παρατηρητές των πουλιών έχουν 'χάσει' ένα ακόμα από τα φλαμίνγκος που επισκέφθηκαν τη λίμνη και μάλιστα ήταν το πιο εντυπωσιακό από τα πέντε συνολικά πουλιά. Εκφράζουν το φόβο πως, αν δεν έχει κρυφτεί καλά για να μη φαίνεται, μπορεί να μη βρίσκεται πια στην Αλυκή...και ο νοών νοείτω.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ