Δυτ. Αχαϊα: Επ' αόριστον το μπλόκο των αγροτών στην Πατρών - Πύργου

Συμπαράσταση από τη Δημοτική Αρχή

Στο Κουρτέσι και στον Μαραθιά Ηλείας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους oι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοοπιήσεων που κλιμακώνονται ανά τη χώρα.  Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η συντονιστική επιτροπή , δεν έχει προσδιοριστεί χρονικός ορίζοντας για την διαμαρτυρία στην Πατρών - Πύργου. Οι αγρότες της περιοχής πάντως παρατάξει  τα τρακτέρ τους στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, από το μεσημέρι της Τετάρτης

Οι κινητοποιήσεις αφορούν τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο νόμου για το φορολογικό και ασφαλιστικό, με τους αγρότες να διαμηνύουν πως αν περάσουν αυτά τα μέτρα, είναι η ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής στη χωρά , που ήδη μαστίζεται από την κρίση.

Το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου καθώς και πολλά μέλη της Δημοτική Αρχής όπου και δήλωσαν την στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου ανέφερε τα εξής : «Δύσκολες στιγμές για τη χώρα , δύσκολες στιγμές για τον αγροτικό κόσμο.
Όλοι έχουμε κατανοήσει ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές για να μπορέσει η πατρίδα μας να ορθοποδήσει. Όμως είναι άλλο πράγμα η βελτίωση των δομών και ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού κόσμου και άλλο ο αφανισμός.
Δεν μπορεί ο αγρότης που εισπράττει- και αν εισπράξει λόγο καιρικών συνθηκών 5.000 - 6.000 ευρώ - να καλείται να πληρώσει το 70 % σε εισφορές και φορολογία.
Είναι άδικο και απαράδεκτο".

 

Διαβάστε επίσης