Αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Αχαΐας για τα προτεινόμενα δίδακτρα σε δημόσια σχολεία!

Με αφορμή τη δήλωση - άρθρο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας επισημαίνεται:Σάλο και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι προτάσεις του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου για την εκπαίδευση για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία και άφησαν εμβρόντητη την κοινή γνώμη, τις ελληνικές οικογένειες και τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Οι επίμαχες προτάσεις δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 9.1.2016 με τίτλο: «Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο». Στόχος των προτάσεων αυτών είναι τελικά η «προοδευτική» αριστερή ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τη δημιουργία «ανεξάρτητων σχολείων», τα οποία θα είναι δηµόσια-ιδιωτικά, µε δίδακτρα που θα καταβάλουν οι γονείς!!

Μάλιστα, ο βουλευτής καταθέτει και συγκεκριμένη, «κοστολογημένη» πρόταση ανά μαθητή και αναλόγως το οικονομικό υπόβαθρο και την οικονομική άνεση των γονιών του. Με μέσο όρο, πάντως, τα 600 ευρώ ανά μαθητή, προβλέπει, πως θα συγκεντρώνεται ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό που θα καλύπτει τους μισθούς εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη στήριξη, ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται φροντιστήριο, αλλά και θα... περισσεύουν, ώστε το σχολείο να προμηθεύεται με τον τρόπο αυτό και υλικοτεχνική υποδομή.

Θεωρούμε, ότι είναι αδιανόητο για έναν βουλευτή να μη γνωρίζει την υποχρέωση, που απορρέει στο ελληνικό κράτος μέσα από το άρθρο 16 του Συντάγματος για παροχή δημόσιου δωρεάν σχολείου! Σύμφωνα με το Σύνταγμα «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

 

Αναρωτιέται κανείς εύλογα μετά από τα παραπάνω, αν ο βουλευτής αυτός και όσοι ενστερνίζονται τις «δημοκρατικές» απόψεις του, ζουν σε κάποια άλλη χώρα, γιατί προφανώς στην πολύπαθη Ελλάδα του 2016, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, την ύφεση και την ανεργία, που μαθητές λιποθυμούν σε προαύλια σχολείων από υποσιτισμό, που οι γονείς κάνουν τιτάνια προσπάθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους και το έργο του δημόσιου σχολείου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης ως δημόσιο αγαθό, αλλά συχνά αδυνατώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους έστω και το δεκατιανό, όλες αυτές οι αδιανόητες δηλώσεις, όχι μόνο αποτελούν ουτοπία, αλλά και ύβρη για κάθε οικογένεια, που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών της μέσα από τη μόρφωσή τους στο ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας εκφράζει την αντίθεσή της στις προτάσεις Τριανταφυλλίδη, καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί, ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν θα αποτελέσει πολιτική της στον τομέα της Παιδείας καταδικάζοντας τις απόψεις του βουλευτή της, αλλά και να στηρίξει το ελληνικό δημόσιο σχολείο και την ελληνική οικογένεια.

Επιπροσθέτως απαιτεί τη συμμετοχή των επίσημων οργάνων του γονεϊκού κινήματος στο δημόσιο διάλογο για την Παιδεία!

Διαβάστε επίσης