Προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Για να μη σας πιάνει το κρύο

Προστατέψτε τα άκρα σας χέρια και πόδια. 
Αφού τα άκρα βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά που τροφοδοτεί το σώμα με αίμα και επειδή υπάρχει μικρή ποσότητα λίπους σε αυτά,  δεν  έχουν την απαραίτητη προστασία. Φορέστε ζεστά γάντια και κάλτσες και μην τα εκθέτετε στο κρύο.
Τροφή για κρύο.


Τρώτε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια) με σκοπό να μπορέσει ο οργανισμός να έχει την απαιτούμενη ενέργεια που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Επίσης φάτε συχνά δαμάσκηνα, σταφίδες, αποξηραμένα σύκα που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.  Σούπες, φακές για σίδηρο. Πιπεριές, πιπέρι και γενικά καυτερά φαγητά. Φυσικά δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο(ξηροί καρποί) ή σε βιταμίνη C (πορτοκάλια) καθώς δρουν προστατευτικά σε πιθανό κρυολόγημα 
Ζεστάνετε το χώρο. 
Διαμορφώστε ένα ζεστό χώρο εκεί όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ ή το air condition για να ζεστάνετε μόνο το συγκεκριμένο χώρο και να μη δαπανάτε ενέργεια ζεσταίνοντας όλο το σπίτι. Αφήστε το φούρνο ανοικτό όταν τελειώνει το μαγείρεμα γα να ζεσταθεί η κουζίνα σας.
Ήλιος, απαραίτητος.
Όταν έχει λιακάδα αφήστε τις κουρτίνες στην άκρη ώστε να μπει και να ζεστάνει το σπίτι. Οι ακτίνες του είναι τόσο ευεργετικές και μας δίνει ενέργεια.
Ενυδατώστε το σώμα σας και μην αφήνετε να ξεραθούν τα χείλη και τα χέρια σας. Όταν κάνει κρύο εύκολα το δέρμα ξηραίνεται και κυρίως τα χείλη και τα χέρια. Ενυδατωθείτε πίνοντας νερό αλλά και με μια κρέμα φροντίστε τα χέρια σας να παραμείνουν απαλά. Βάλτε βαζελίνη ή ειδικά ενυδατικά στα χείλη γιατί αν σκάσουν πονάνε και ξεφλουδίζουν άσχημα.
 

Διαβάστε επίσης