“Απειλείται” το Υποθηκοφυλακείο Ερινεού – Εξετάζεται η συγχώνευσή του με το γραφείο του Αιγίου!

αγιάλεια

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του πρώην Δήμου Ερινεού αλλά και της ευρύτερης περιοχής από τη Ροδινή μέχρι ορεινά διαμερίσματα της Συμπολιτείας, από τη 'απειλή' που υφίσταται για τη συγχώνευση του Υποθηκοφυλακείου Ερινεού με αυτό του Αιγίου.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το filodimos.gr,  για μια εξέλιξη που προέκυψε τα τελευταία 24ωρα, μιας και παρελήφθη στο Πρωτοδικείο Αιγίου έγγραφο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς την πρόεδρο Πρωτοδικών, όπου ζητείται από την οικεία Ολομέλεια Πρωτοδικών να προκαλέσει γνωμοδότηση για τη δυνατότητα συγχώνευσης του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ερινεού στο ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας, με έδρα το Αίγιο. Η γνωμοδότηση αυτή θα εξεταστεί αρμοδίως από ορισμένη σύμφωνα με το νόμο Ειδική Επιτροπή (που θα εξετάσει δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα) και ακολούθως από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών, που θα λάβουν από κοινού και την τελική απόφαση.

Η σχετική διάταξη περί δυνατότητας συγχώνευσης Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, συμπεριελήφθη στον νόμο περί επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Η είδηση έχει γίνει γνωστή στους προέδρους της περιοχής αρμοδιότητας του Υποθηκοφυλακείου Ερινεού και έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα γίνει σύντομα ευρεία σύσκεψη για να αποφασιστεί σειρά κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων για την παραμονή της υπηρεσίας στις Καμάρες, ενώ αναμένεται να συζητηθεί το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση ή έκδοση ψηφίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υποθηκοφυλακείο Ερινεού, πέραν του όγκου των συναλλαγών που δικαιολογεί απόλυτα την παραμονή του, αποτελεί και μια ιστορική υπηρεσία για την περιοχή μιας και ιδρύθηκε γύρω στο 1860, αρκετά νωρίτερα από το Υποθηκοφυλακείο Αιγίου. Αποτελεί δε υπόδειγμα άμεσης και σωστής εξυπηρέτησης κατά γενική ομολογία, ενώ η παρουσία του ενισχύει ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία.

Διαβάστε επίσης