Ο Πλατανιάς σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού-Έχασαν βαθμούς οι Πειραιώτες

ισοπαλο 1-1 το παιχνιδι

Ο Πλατανιάς έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς στον Ολυμπιακό στη Super League. Στην «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος η αναμέτρηση στα Περιβόλια δεν ανέδειξε νικητή (1-1) και, πλέον, στόχος των Πειραιωτών στο υπόλοιπο της περιόδου δεν είναι το απόλυτο των νικών, αλλά η διατήρηση του αήττητου.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα πρώτα 10 λεπτά, διάστημα στο οποίο απείλησε τρεις φορές, αρχικά με τον Ντουρμάζ και στη συνέχεια σε δύο φάσεις με τον Ιντέγε, ωστόσο, η ομάδα που έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς ήταν ο Πλατανιάς.

Ο Αποστολόπουλος έβγαλε τη σέντρα στο 13΄, ο Μενδρινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ρομπέρτο έκανε σπουδαία επέμβαση. Μετά το 15΄ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν πλήρως το ματς κι άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση με απειλητικές διαθέσεις, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τα λάθη των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το ματς διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά στο 24΄, μετά την πτώση της τάσης των πυλώνων και με την επανέναρξή του οι Χανιώτες απείλησαν και πάλι, αυτή την φορά με το σουτ του Γουνδουλάκη στο 34΄ που βρήκε και πάλι στη σωστή θέση τον Ρομπέρτο.

Ένα λεπτό μετά, όμως, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο δυνατό σουτ του Ράμος, που απέφυγε πολύ όμορφα τον Σαλίνο στην περιοχή κι έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Μετά το γκολ και για ένα πεντάλεπτο οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς, είχαν το σουτ του Ντομίνγκεζ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που απόκρουσε δύσκολα ο Σωτηρίου, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ιντέγε έχασε καταπληκτική ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία τεράστια φάση για τον Πλατανιά. Μετά τη σέντρα του Αποστολόπουλου, που έκανε ζημιά από τα δεξιά με τις προωθήσεις του, ο Ράμος δεν πρόλαβε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών σταματούσαν έξω από την περιοχή του Σωτηρίου, ενώ σε όσες περιπτώσεις επιχειρήθηκαν σέντρες μέσα σε αυτή οι αμυντικοί του Πλατανιά βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και δεν… έψαξαν όπως στο πρώτο μέρος τις αντεπιθέσεις. Σε μία από τις λιγοστές που έβγαλαν απείλησαν με το σουτ του Γουνδουλάκη στο 61΄ που απόκρουσε ο Ρομπέρτο.

Για πρώτη φορά στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Πλατανιά στο 69΄ με το σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή που πρόλαβε να απομακρύνει με προβολή ο Μπανανά.

Τελικά με τυχερό τρόπο ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 72΄. Ο Ντουρμάζ σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε πόδι παίκτη του Πλατανιά ξεγέλασε τον Σωτηρίου, ο οποίος όμως, έδιωξε προσωρινά και στο «ριμπάουντ» ο Κώστας Φορτούνης (είχε μπει στο ματς στο 59΄) έφερε το ματς στα ίσια (1-1). 

Διαβάστε επίσης