Αιματοκύλισμα με καμικάζι του ISIS και εκτελέσεις στη Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας

Καταγγέλεται πως το ISIS σφαγίασε ολόκληρες οικογένειες

Τουλάχιστον 280 ανθρώπους εκτιμάται πως σκότωσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια , πριν τους απωθήσουν δυνάμεις του συριακού στρατού, όπως δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ Μοχάμαντ Καντίρ.

«Οι τζιχαντιστές του ISIS μπήκαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια χθες βράδυ και σφαγίασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Έγιναν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το ΙΚ», δήλωσε.

Πηγές ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να μπουν στη συνοικία στέλνοντας πρώτα εκεί τουλάχιστον 30 βομβιστές-καμικάζι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν τουλάχιστον 85 αμάχους και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικούς μαχητές σε επιθέσεις σε περιοχές της συριακής πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ που τελούν υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως «περίπου 300 άμαχοι πολίτες» σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

«Τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην Ντέιρ αλ-Ζορ, εκ των οποίων 85 άμαχοι και 50 στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της ευρείας κλίμακας επίθεσης που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε «τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ».

Παράλληλα, χθες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αποτυχημένη επίθεση σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, 30χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Χαλέπι.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν πολεμικά αεροσκάφη επέφεραν οκτώ αεροπορικά πλήγματα στην πόλη Ράκα και τα περίχωρά της. Το Παρατηρητήριο δεν διευκρίνισε αν τα αεροσκάφη ήταν ρωσικά ή του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάστε επίσης