Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων – Μειώσεις από 5,5 έως και 19% στην Πάτρα – Δείτε ανά τιμή ζώνης

Τριάντα δύο διαφορετικά κλιμάκια και μειώσεις σχεδόν στο σύνολο των τιμών ζώνης σε όλη την Ελλάδα από 5% έως 21% περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 και βάσει αυτών θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν αλλάζει καθώς υπολογίζεται με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1η Ιανουαρίου 2015, ωστόσο, προκειμένου το ΥΠΟΙΚ να εξασφαλίσει για το 2016 έσοδα της τάξης των 2,65 δισ. ευρώ, θεωρείται δεδομένο ότι θα αυξηθούν οι συντελεστές ΕΝΦΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα δουν όσοι έχουν ακίνητα σε τιμές ζώνης από 1.000 έως 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Πάτρα και η Αχαία, θα υπάρξουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες οι οποίες θα κυμαίνονται από 5% έως και 19-20%. Σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 700 ευρώ αλλά και σε περιοχές με τιμή ζώνης άνω των 4000 ευρώ, οι τιμές ζώνης θα παραμείνουν καθηλωμένες στα επίπεδα του 2007.

antikeimenikesaxies.jpg

Η απόσταση των αντικειμενικών αξιών από τις πραγματικές θα παραμείνει πολύ μεγάλη, ενώ η κυβέρνηση θα υποσχεθεί ότι η εξίσωση με τις αγοραίες τιμές θα γίνει προς το τέλος του χρόνου, όπως άλλωστε υπαγορεύεται από το ίδιο το μνημόνιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, οι μεταβολές που θα γίνουν στις τιμές ζώνης είναι οι παρακάτω:

1. Σε περιοχές με τιμές ζώνης έως 600 ευρώ δεν θα υπάρξει μεταβολή

2. Μικρές μειώσεις 7% θα γίνουν σε περιοχές με αντικειμενικές αξίες από 600 έως 1000 ευρώ το τετραγωνικό

3. Μειώσεις 15,5% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 1000 έως 1500 ευρώ

4. Μειώσεις 19% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 1500 έως 2000 ευρώ

5. Μειώσεις 18,5% σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2000 έως 2500 ευρώ το τετραγωνικό

6. Μειώσεις 16,5% σε περιοχές από 2500 έως 3000 ευρώ το τετραγωνικό

7. Μειώσεις 9% από 3000 έως 3500 ευρώ το τετραγωνικό και

8. Μειώσεις 5,5% για περιοχές με τιμή ζώνης από 3500 έως 4000 ευρώ.

9. Από τις 4000 ευρώ και πάνω προτείνεται και πάλι να μην υπάρξει καμία μεταβολή.

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Θλίψη για τον αιφνίδιo θάνατο της συνταξιούχου φαρμακοποιού Μάρθας Ξηρομάμου (ΦΩΤΟ)

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στις Νεραντζιές Αιγιάλειας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)