Στην...πυρά ο Δήμαρχος

του αποστολου ι. Βουλδή

Μερικοί θα προστρέξουν να ταυτιστούν με την άποψη της λάθος επιλογής.

Χαιρέκακα θα επιχειρηματολογήσουν κατά της άρνησης της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει την πολυσυζητημένη τελετή έναρξης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι , μπορεί να προκάλεσαν ακόμη και πτώση γεφυριών , χιονοπτώσεις , θυελλώδεις ανέμους και απαγορευτικό απόπλου στην υπόλοιπη επικράτεια, δεν άγγιξαν ωστόσο την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τα σκοτεινιασμένα σύννεφα μπορεί να έφεραν βροχή , δεν προκάλεσαν όμως καταιγίδες.

Άρα έκανε μέγα σφάλμα ο Κώστας Πελετίδης που ανέβαλε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Αυτό θα ισχυριστούν όσοι τις προηγούμενες ημέρες τάσσονταν υπέρ της πραγματοποίησης  -πάση θυσία- της εκδήλωσης , μιας και «άνοιγε το Τριώδιο».

Αν επικρατήσει το συναίσθημα, ναι έπρεπε να τελέσουμε την έναρξη.

Αν επικρατήσει η λογική, όχι δεν θα έπρεπε να πάμε κόντρα στα τερτίπια του καιρού.

Το θυμικό μας επέβαλε να ξεχυθούμε στους δρόμους για να καλωσορίσουμε τον ερχομό του καρναβαλιού (της πάλαι ποτέ «βαριάς βιομηχανίας» της πόλης).

Στην…πυρά λοιπόν ο Δήμαρχος –καθότι και υπέρμαχος της κατασκευής αποτεφρωτηρίου – για το μέγα ατόπημά του !

Διότι δεν έπρεπε να σκεφτεί πως σε περίπτωση νεροποντής, τα ελάχιστα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί για την τελετή θα παρασέρνονταν από τα βροχόνερα.

Αλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια μην ξεχνάμε πως ένα ατελείωτο πάρτι ξεκινούσε με την ολοκλήρωση της τελετής έναρξης , που κρατούσε μέχρι το γλυκοχάραμα !

…Αλλά μάλλον έχουμε κοντή μνήμη. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστηματαρχών εξέφραζε απελπισία όταν έκαναν ταμείο την επομένη…

Ενώ διανύουμε δίσεκτα χρόνια και αναζητούμε τρόπους αξιοπρεπούς διαβίωσης, αναλωνόμαστε σε ήσσονος σημασίας ζητήματα . Ανάγοντάς τα σε μείζονα.

Λες και θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου εάν η καρναβαλική τελετή γίνει μια εβδομάδα αργότερα!

Δεν θα έχουμε τον χρόνο για να διασκεδάσουμε!

Θα έχει περιοριστεί ασφυκτικά !

Χρόνια πολλά. Καλό Καρναβάλι!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ