ΝΔ: Σύντομα το εναλλακτικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

«Κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός» απαντά η κυβέρνηση

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ για το ασφαλιστικό .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε. Η διαχείριση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ. Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών» υπογραμμίζει η ΝΔ.

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας» τονίζει η ΝΔ και αναφέρει πως «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής».

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι απαντά η κυβέρνηση

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών αναφορικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης