Απ. Κατσιφάρας: Δεν θέλουμε κολοβή Ολυμπία, χρειαζόμαστε σύγχρονο σιδηρόδρομο

Τι είπε για τα έργα υποδομών

O Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για μία ακόμα φορά ζήτησε ολοκλήρωση της Ολυμπίας μέχρι την Τσακώνα και επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου μέχρι την Καλαμάτα.

Ο κ.Κατσιφάρας στάθηκε ιδιαίτερα στο λιμάνι του Κατακόλου και στα έργα που έγιναν και που σχεδιάζονται για το μέλλον, τονίζοντας ότι ο στρατηγικός στόχος είναι η Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη στον άξονα Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, η οποία θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη μείωση της ανεργίας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ανέφερε ότι όλο το κόστος για τα έργα στο Κατάκολο το έχει επωμιστεί η περιφέρεια και ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν σημαντικά βήματα για την παράκαμψη του Αγίου Ιωάννη και για τη χερσαία ανάπλαση στο Κατάκολο.

Απαντώντας σε ερώτηση της κ.Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για τον Καϊάφα, δήλωσε ότι είναι ένα σπάνιο οικοσύστημα και τουριστικός πόλος εναλλακτικής μορφής, ο οποίος ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, συνεπώς θα πρέπει η ίδια να αποφασίσει τον σχέδιο αξιοποίησης της περιοχής, συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια θα συμβάλει τα μέγιστα σε κάθε πρωτοβουλία.

Ο κ.Κατσιφάρας αναφέρθηκε εκ νέου στην Ολυμπία Οδό, ζητώντας την υλοποίηση του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. «Δεν θέλουμε έργο  κολοβό, δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην πολιτική διεκδίκηση» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από όλη τη Βουλή να συμβάλει, διότι  «δεν υπάρχει περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς βασικές υποδομές». Σε ό,τι αφορά τον σιδηρόδρομο, πρόσθεσε ότι η περιοχή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα είναι κενή και χρειάζεται σύγχρονο σιδηρόδρομο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί να παράγεις προϊόντα. Η Βόρεια Ηλεία θέλει 3,5 ώρες και αυξημένο κόστος για να μεταφέρει εμπορεύματα στην Αθήνα. Η πολιτεία, εν ονόματι της δικαιοσύνης, πρέπει να ολοκληρώσει τα διευρωπαϊκά δίκτυα».

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ