Εν αναμονή της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού το ερχόμενο Σάββατο - Κάποιοι το γιορτάζουν από σήμερα, κάποιοι τελικά... το ανέβαλαν!

Καταστήματα και καρναβαλικά πληρώματα διοργανώνουν πάρτι

Τελικά η βροχή ήταν αυτή που μας τα έκανε "μούσκεμα" και μάλλον ο Δήμος Πατρέων είχε δίκιο όσον αφορά την τελική απόφαση για την αναβολή των εκδηλώσεων για την τελετή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Βέβαια οι αντίθετες φωνές πληθαίνουν, όμως... τελικά ό,τι και να λέμε η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού στην Πάτρα για το 2016 θα ξεκινήσει το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου!

Υπάρχουν όμως και αυτοί που αρχίζουν να το γιορτάζουν από απόψε...

Πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού και γνωστά κλαμπ της πόλης, θα κάνουν την δική τους τελετή έναρξη με τα καθιερωμένα πάρτι, αλλά υπάρχουν και αρκετά τα οποία ανέβαλαν για την επόμενη εβδομάδα τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει.

Οπως τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Γιώργος Κοτοπούλης, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και δεν πρόκειται να τον αλλάξουν, για τα… καμώματα του καιρού.
«Το Τριώδιο θα ανοίξει και θα γιορταστεί κανονικά. Οπως κι αν είναι ο καιρός δεν θα αλλάξει την διάθεση κανενός καρναβαλιστή» τόνισε ο Γιώργος Κοτοπούλης.
 

Τι υποστηρίζει ο Δήμος Πατρέων

«Η τελετή έναρξης δεν είναι εθνική επέτειος. Ούτε είναι τελετή λήξης του Καρναβαλιού…» σχολίασε η δημοτική αρχή για την κριτική που δέχεται σχετικά με την αναβολή, η οποία πυροδότησε σχόλια πανελλήνιας εμβέλειας…

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, θέλησε να διασκεδάσει τις αιχμές περί ελλιπούς προετοιμασίας στην τελετή έναρξης, λέγοντας ότι είναι δεδομένη η συμφωνία με μουσικό συγκρότημα που θα δώσει ρυθμό στη γιορτή και οι εξέδρες έχουν στηθεί στην πλατεία Γεωργίου από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Χρειάζεται να πετάξουμε στη βροχή ένα σεβαστό ποσό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο;» αναρωτήθηκε και επεσήμανε ότι ο Δήμος -και επομένως οι πολίτες- είναι ο οικονομικός αιμοδότης του Καρναβαλιού, «κι όχι κάποιος σύλλογος που μπορεί να εξυπηρετείται από τις εκδηλώσεις του θεσμού».

Ο Α. Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι ένα από τα στοιχεία που βάρυναν στην απόφαση για αναβολή ήταν πως ενδεχόμενη χαμηλή προσέλευση θεατών στις εκδηλώσεις έναρξης θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και για τις τοπικές επιχειρήσεις. Τότε η δημοτική αρχή θα ήταν έκθετη σε κριτική για προχειρότητα και αδιαφορία, επειδή ακριβώς γνώριζε εκ των προτέρων ότι η κακοκαιρία θα έπληττε την πόλη.

Η μετεωρολογική πρόγνωση για δυσμενείς καιρικές συνθήκες απόψε το βράδυ βάρυνε στην απόφαση για να μεταφερθεί η τελετή έναρξης το επόμενο Σάββατο (καιρού επιτρέποντος…). Ο συνεργάτης του δημάρχου εξέφρασε την ελπίδα ότι ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι σε μια εβδομάδα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.

Οσον αφορά στην προετοιμασία που έγινε για απόψε από επιχειρηματίες, οι οποίοι προγραμμάτισαν καρναβαλικά πάρτι, ο Α. Αντωνόπουλος απάντησε ότι θα πρέπει να γίνουν και να «ζεστάνουν» το κλίμα ενόψει της τελετής έναρξης το προσεχές Σάββατο. Επέμεινε δε στην άποψη ότι θα ήταν λάθος να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος -εν γνώσει του Δήμου- από τον βροχερό καιρό, μόνο και μόνο για να πραγματοποιηθούν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις.

Εβαλε όμως και μια οικονομική παράμετρο στο θέμα, σχετικά με ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου που διαμαρτύρεται. «Εβαλε κανείς χρήματα για εκδηλώσεις;» αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια ο θεσμός «μπαίνει μέσα», καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην τρέχουσα διοργάνωση και να καλύπτει οικονομικές υποχρεώσεις που έρχονται από το παρελθόν. «Ποιος φορέας ζήτησε συνεργασία με το Καρναβάλι και δεν την είχε;» είπε ρητορικά και πρόσθεσε ότι αν θέλουν κάποιοι να κάνουν αντιπολίτευση ας το κάνουν, αλλά με σοβαρότητα (σ.σ. προφανώς εννοούσε τον Ανδρέα Νικολάου της παράταξης Χριστόπουλου που παρενέβη δημόσια στο θέμα) κι όχι αν η έναρξη θα γίνει απόψε ή το επόμενο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης