Αρχαία Ολυμπία: Αναβάλλεται η τελετή βράβευσης της υποψήφιας για το Νόμπελ Εκπαιδευτικού Αγγελικής Παππά

Είχε προγραμματιστεί για σήμερα

Έκτακτο γεγονός καθιστά αδύνατη την εκδήλωση βράβευσης της Αγγελικής Παππά από την Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων-Greekteachers η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο στην Αρχαία Ολυμπία.

Αν και όλα ήταν έτοιμα από το Δ.Σ της Εταιρείας οι υποχρεώσεις της κας Παππά ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό και η εκδήλωση του Σαββάτου αναβάλλεται.

Η κα.Παππά θα είναι στην Ηλεία λίγο πριν την τελική φάση του διαγωνισμού στις 27 Φεβρουαρίου του 2016.Στην επιστολή της στον Πρόεδρο του Δ.Σ της Εταιρείας η κα.Αγγελική Παππά  αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Κατσίμπελη,
Νιώθω βαθιά τιμή και συγκίνηση για τη βράβευσή αλλά και την αναγνώρισή του έργου μου από τον Οργανισμό Greek Teachers στον τόπο όπου γεννήθηκε και εξυμνήθηκε ο Πολιτισμός και τα πανανθρώπινα ιδανικά του Ολυμπισμού και της ευγενούς Άμιλλας. Ως πρέσβειρα πλέον του Varkey Foundation για την Παιδεία σε παγκόσμιο επίπεδο θα κάνω ότι είναι δυνατό να ανυψώσω την Ελληνική Παιδεία με παρακαταθήκη τα ιδανικά της Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς, οι έκτακτες υποχρεώσεις που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από το Ίδρυμα Varkey που απονέμει το Global Teacher Prize 2016, το επονομαζόμενο Nobel Παιδείας, είναι δεσμευτικές τις επόμενες μέρες και δεν μου επιτρέπουν να αφιερώσω το χρόνο που θα επιθυμούσα στην εκδήλωση που διοργανώνουμε στην Αρχαία Ολυμπία για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να προσδιοριστεί για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στις 6.00 μ.μ. ώστε να γιορτάσουμε μαζί και να μεταφέρουμε το φως της γνώσης του Ιερού αυτού τόπου για άλλη μια φορά στα πέρατα του κόσμου.
Με τιμή,
Αγγελική Παππά

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ