Πάτρα: Στις επάλξεις συνδικάτα και επιστημονικοί φορείς για το Ασφαλιστικό - Συλλαλητήριο σήμερα ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

Προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους

Ένα βήμα πριν την μετωπική σύγκρουση με την Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό βρίσκονται συνδικάτα και επιστημονικές οργανώσεις και στην Αχαΐα.

Στο πλαίσιο αυτό την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 το μεσημέρι, κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, από τα μέλη των Διοικήσεων του Δικηγορικού, Ιατρικού, Οδοντιατιατρικού και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου καθώς επίσης και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας και των Δικαστικών Επιμελητών.

 Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό μπαίνουν και σωματεία που συστρατεύονται με το ΠΑ.ΜΕ Αχαΐας, αλλά και οι Επαγγελματοβιοτέχνες που την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ στην Πάτρα για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δίνουν ραντεβού στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, ενώ η ΓΣΕΕ ήδη προκήρυξε Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου. Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ ('Ενωση Συντακτών)

12575744_443671375831319_221725058_n.jpg

Σε 48ωρη απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 20-21 Ιανουαρίου καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε χθες τη διεξαγωγή 48ωρης απεργίας διαμαρτυρόμενη για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στις επάλξεις και οι επιστήμονες

Μια ογκώδη διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες η οποία σχολιάστηκε κυρίως για το γεγονός ότι τα πλακάτ έδωσαν τη θέση τους στις γραβάτες και τα κοστούμια.

Με συνθήματα που στόχευσαν στον υπουργό Εργασίας, όπως «Κατρούγκαλε, ντροπή σου, παραιτήσου», χιλιάδες δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες κατέβηκαν χθες στους δρόμους, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που όπως κατήγγειλαν οδηγεί σε «δήμευση του εισοδήματός τους».

Οι νομικοί της χώρας μάλιστα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αφού αποφάσισαν να παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Διαβάστε επίσης