Πάτρα: «Αδράνεια» του Δήμου για την Καρναβαλική έναρξη βλέπουν οι έμποροι

Δεν συμφωνούν με την αναβολή της Τελετής

Τη λύπη του για την αναβολή της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, εκφράζει  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Ιστορικού Κέντρου Δημήτρης Παλούμπης. «Αν ο λόγος είναι τα καιρικά φαινόμενα, είναι κάτι που μπορούμε να καταλάβουμε, αν και δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι η ανακοίνωση του Δήμου βγήκε προχθες, αλλά η πόλη δεν είναι καν έτοιμη για να υποδεχθεί το Καρναβάλι, δηλαδή δεν βλέπουμε ούτε τον καθιερωμένο στολισμό και φωτισμό που θα περιμέναμε» είπε ο κ. Παλούμπης και πρόσθεσε: «Αρα, αναρωτιόμαστε αν ο καιρός είναι η πραγματική αιτία ή ο Δήμος μας λέει μια δικαιολογία. Θα φανεί το Σαββατοκύριακο».

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος τόνισε ότι η έναρξη του Καρναβαλιού γινόταν πάντα στο άνοιγμα του Τριωδίου υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθώς η πόλη είναι συνδεδεμένη με αυτή τη γιορτή. «Δεν νομίζω ότι έπρεπε να αναβληθεί, εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι» είπε ο κ. Ρώρος.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ τόνισε ότι διαπιστώνει μια γενικότερη έλλειψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή σε περιόδους γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα, άρα πρόκειται για θέμα αντίληψης της λειτουργίας του Δήμου και όχι αντικειμενικών δυσκολιών.

Διαβάστε επίσης