Θλίψη, πόνος και οργή για την άγρια δολοφονία της Ανθής Λινάρδου από τους συγγενείς της στην Ηλεία

"Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια"

«Προσευχόμασταν να μην έχει συμβεί το κακό. Πήγαινε το μυαλό μας, αλλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο».

Τα λόγια των συγγενών της 37χρονης Ανθής Λινάρδου που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης από το σύζυγό της τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, αποτυπώνουν την αγωνία που βίωσαν τα τελευταία 24ωρα, μέχρι να αποκαλυφθεί η τραγική πραγματικότητα.

Και ένα τεράστιο «γιατί», την θλίψη, τον πόνο, την οργή για το χαμό της μητέρας τριών παιδιών, του δικού τους ανθρώπου, με τον οποίο τους συνέδεαν πέρα από τους συγγενικούς δεσμούς, ακόμα πιο πολύ μια καλή φιλία…

Μια φαμίλια, που τα τελευταία χρόνια δέχθηκε αρκετά τραγικά χτυπήματα από τη μοίρα, με το χαμό δικών τους ανθρώπων, δεν μπορεί να αντέξει, ένα ακόμα και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε.

Συμφωνα με το ilialive.gr η δολοφονία της Ανθής, που έλκει την κατά το ήμισυ καταγωγή της από την Ηλεία, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους συγγενείς αλλά και όσους την γνώριζαν στην Παλαιοβαρβάσαινα και στις Καρούτες που κατοικούν οι περισσότεροι συγγενείς, στο Σμίλα και στον Πλάτανο.

Πολλοί από τους στενούς συγγενείς, την περασμένη Κυριακή μόλις έμαθαν πως τα ίχνη της Ανθής είχαν χαθεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, έφυγαν από την Ηλεία για το Βελβεντό Κοζάνης. Θέλησαν να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της δικής τους Ανθής, να βρεθούν δίπλα στη μητέρα και τον πατέρα της…

Πίσω στις Καρούτες του δήμου Πύργου, στο σπίτι της αδερφής της μητέρας της 37χρονης Ανθής, η Ματίνα Φελερή, προσπαθεί μόνη να βρει και να δώσει κουράγιο στον εαυτό της.

«Τόσες ημέρες είμαι άγρυπνη, καπνίζω και παρακολουθώ τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Είμαι συγκλονισμένη με αυτό που συνέβη στην ανιψιά μου. Δεν έχω λόγια να σας πω, δεν έχω αντοχές. Είναι τραγικό και άδικο…» μας είπε.

Λίγο μέτρα πιο κάτω οι ξαδέλφες της Ανθής, μιλούν για το δέσιμο που είχε η 37χρονη γυναίκα με τους συγγενείς της στην Ηλεία.

«Δεν ήταν απλά μια συγγενής, μια ξαδέλφη μας. Ήταν φίλη μας. Αγαπούσε τους συγγενείς της εδώ και επεδίωκε να βρίσκεται μαζί μας. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια»… μας είπαν.

Η οργή, ο πόνος και η θλίψη παλεύουν μέσα τους για τα όσα έχουν συμβεί. Τα μέλη της μεγάλης αυτής φαμίλιας, δεν μπόρεσαν να πιστέψουν από την αρχή, πως μια μάνα τριών μικρών παιδιών, έφυγε άξαφνα, αφήνοντας πίσω τα γυαλιά της, το κινητό της, προσωπικά αντικείμενα που σε κάθε περίπτωση θα είχε μαζί της.

«Αν αυτή η κοπέλα είχε εξωσυζυγική σχέση όπως αναφέρθηκε από κάποιους στο Βελβεντό, θα ήταν στα χωράφια ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο να μαζεύει ροδάκινα. Οι προτεραιότητές της ήταν τα παιδιά της, η οικογένειά της και η δουλειά του συζύγου, στην οποία συμμετείχε.

Εκεί εργαζόταν και εκεί θάφτηκε…» είπε η Βασιλική Βώβου – Φελερή. «Ήταν αδιανόητο για εμάς μια μάνα να φύγει ξαφνικά και να χαθεί. Είχαμε αγωνία να δούμε τι συμβαίνει. Το μυαλό μας έτρεχε, είχαν συμβεί και άλλα περιστατικά στο πανελλήνιο και δεν θέλαμε να σκεφτούμε κάτι κακό…» συμπλήρωσε.

Τελευταία φορά που ταξίδεψε στην Ηλεία μαζί με την οικογένειά της, ήταν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν παραβρέθηκε στον γάμο ενός πρώτου της ξάδερφου. «Ήρθε για δύο μέρες, καθώς ήταν φουλ σεζόν για την παραγωγή τους.

Μάλιστα έφυγε μετά τη συγκομιδή στην καλλιέργειά τους για να παραβρεθεί στο γάμο. Η Ανθή ήταν πολύ κοινωνική. Είτε σε χαρά, είτε σε λύπη ήταν πάντα παρούσα.

Οι σχέσεις της με τους συγγενείς εδώ ήταν άριστες και όταν το επέτρεπε η δουλειά, ήταν πάντα εδώ…» συμπλήρωσε η κα Βασιλική…

Διαβάστε επίσης