Συνελήφθησαν οι "μαϊμού" δικηγόροι που εξαπατούσαν ηλικιωμένους - Ζητούσαν χρήματα για εμπλοκή συγγενών τους σε ατυχήματα

στη Ναύπακτο

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, οκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που είχαν συμβεί πριν από τέσσερις μήνες περίπου, στη Ναύπακτο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’  εξακολούθηση.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και μία γυναίκα, συνεργός του 32χρονου αλλοδαπού, τα στοιχεία της οποίας ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα στα οποία τηλεφωνούσαν ως δικηγόροι και με το πρόσχημα ότι, το παιδί τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ατόμου, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου ο συγγενής τους να αποφύγει τις νομικές συνέπειες.

Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, οι δράστες απέσπασαν σε δύο περιπτώσεις, από 83χρονη ημεδαπή και από 77χρονο ημεδαπό στη Ναύπακτο, συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από έξι ακόμα άτομα στην ίδια περιοχή.

Για την διερεύνηση των περιστατικών ενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από αστυνομικούς τους Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των πλήρη στοιχείων του 32χρονου αλλοδαπού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
 

Διαβάστε επίσης