Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εμποροϋπαλλήλους για την Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς

ΔΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΑΙΖΩΝΟΣ

Οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας (ΟΙΥΕ), την Κυριακή 17.1.2016, ενάντια στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Προγραμματίζουν κινητοποίηση για την Κυριακή στις 10.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Σε ανακοίνωσή του, που παραλήφθηκε από το tempo24.gr,  ο Σύλλογος, αναφέρει:

"Οι Εμποροϋπάλληλοι , αφού αναγκαστήκαμε  κατά τη διάρκεια των

εορτών να εργαστούμε  3 συνεχείς Κυριακές, καλούμαστε να ξαναδουλέψουμε για μια ακόμα Κυριακή στις 17 Γενάρη, με βάση τον αντεργατικό –μνημονιακό νόμο του 2013 (Ν. 4177/13), τον οποίο έχει αφήσει ανέγγιχτο, παρά τις δεσμεύσεις της και η σημερινή Κυβέρνηση.

Έτσι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και με το τζίρο των

καταστημάτων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, η πλειοψηφία των

εμποροϋπαλλήλων αναγκάζεται να εργάζεται και τις Κυριακές, τις

περισσότερες φορές χωρίς πρόσθετη αμοιβή ή ρεπό και να γίνεται λάστιχο στο βωμό της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών ομίλων και των malls, που θέλουν την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακής.

Ήδη στην αγορά τα λουκέτα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται και η ανεργία στον κλάδο αυξάνεται και αυτό διότι εκτός από την ένδεια των καταναλωτών, το κόστος λειτουργίας για το Κυριακάτικο άνοιγμα είναι δυσβάσταχτο για τη μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων. Με τον τρόπο αυτό, ο έτσι κι αλλιώς ήδη μειωμένος τζίρος μεταφέρεται από τους μικρούς στους μεγάλους, η ανεργία πολλαπλασιάζεται, η απληρωσιά συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα αυτής της κατάστασης.

Διεκδικούμε την κατάργηση του Ν. 4177/13 και την πλήρη επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στο Εμπόριο, η οποία καθιερώθηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην Απεργία και να μην καταναλώσουν την Κυριακή ούτε ένα ευρώ στην αγορά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 10:30".

Διαβάστε επίσης