ΠΑΟΚ: Ένα ημίχρονο έφτανε για να αποκλείσει την Καλλονή (3-0)

περασε στους "8" του Κυπελλου

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «8» του Κυπέλλου περιμένοντας να μάθει στην αυριανή (15/1) κλήρωση το όνομα του επόμενου αντιπάλου του. Ο Δικέφαλος που είχε πολλές φάσεις στο παιχνίδι με την Καλλονή κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ που πέτυχαν οι Κλάους, Μακ και Μπερμπάτοφ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς απέναντί τους βρέθηκε ένας εξαιρετικός Δαύκος. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στο οφ σαιτ του Κάρλσον, αλλά και στο πέναλτι του Ξυδά.  
 
Με μοναδική αλλαγή αυτή στην θέση του τερματοφύλακα με τον Μελίσσα να παίρνει την θέση του Όλσεν, ο Ιγκορ Τούντορ επέλεξε να ξεκινήσει με τους υπόλοιπους 10, αλλά και με το ίδιο σχήμα 4-2-3-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λέοβατς και στο κέντρο της άμυνας οι Βιτορ και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Χαρίσης και Τσίμιροτ. Στις πτέρυγες οι Ζάιρο και Μακ, στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αθανασιάδης. 
 

Ντεμπούτο για Μίκιτς και Κάρλσον

 Ο Νίκος Καραγεωργίου που ξεκούρασε αρκετά βασικά στελέχη της ομάδας του ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Δαύκο κάτω από δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σπυρόπουλος, Ουκάρ, Αναστασιάδης και Μίκιτς. Αμυντικά χαφ οι Γιουκάρης και Ελλακόπουλος. Στις πτέρυγες οι Μπαργκάν και Ξύδας, στον άξονα ο Χατζηδημητρίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάρλσον.
 
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έψαξε από πολύ νωρίς το γκολ της πρόκρισης δημιουργώντας πολλές καταστάσεις στην άμυνα της Καλλονής. Οι Θεσσαλονικείς έβγαζαν ανάπτυξη από τα άκρα με τους Μακ και Ζάιρο να είναι αρκετά δραστήριοι. Όλο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους έβγαινε από τα πόδια των Τσίμιροτ και Χαρίση που ήταν εξαιρετικοί. Μοιράζοντας διαρκώς την μπάλα στις δύο πτέρυγες. Οι νησιώτες από την άλλη πλευρά έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ και περίμεναν τους παίκτες του Τούντορ έξω από την μεγάλη περιοχή του Δαύκου.  
 
Ο Δικέφαλος μέχρι και το πρώτο 20λεπτό έχει 4-5 ευκαιρίες για να πετύχει όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ. Στο 5' μετά από γύρισμα του Λέοβατς, ο Αθανασιάδης έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα προς την εστία του Δαύκου. Ο Έλληνας επιθετικός βλέποντας πως ο τερματοφύλακας της Καλλονή ετοιμάζεται να επέμβει και να μπλοκάρει την μπάλα, προσπάθησε με δεύτερη προβολή να την στείλει οριστικά στα δίχτυα. Όμως πάνω στην βιασύνη του την σταμάτησε πάνω στην γραμμή με τον Δαύκο να πέφτει στα πόδια και να μπλοκάρει την μπάλα. 
 
Στο 14' ο τερματοφύλακας  της Καλλονής μπλόκαρε την μπάλα εκτός περιοχής με τον Κομίνη να δίνει το φάουλ όχι όμως και την κίτρινη κάρτα.  Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι. Στο 19' ο Αναστασιάδης πήγε να βάλει αυτογκόλ σε διώξιμο στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι μετά από επικίνδυνη σέντρα του Λέοβατς.
 

Φωνάζει η Καλλονή

 Στην συνέχεια, η Καλλονή πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για τις υποδείξεις του δεύτερου βοηθού Σίπκα, αλλά και του Κομίνη. Στο 20' ο Κάρλσον μετά εξαιρετική κάθετη πάσα του Ελλακόπουλου βγήκε απέναντι από τον Μελίσσα όμως η φάση σταμάτησε για οφ σαιτ. Δύο λεπτά οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ξυδά από τον Τζαβέλλα.
 
Ο ΠΑΟΚ ξανά πάτησε με αξιώσεις στα καρέ της εστίας του Δαύκου στο 37' με το χαμένο τετ α τετ του Μακ. Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους ζητούσαν από τους παίκτες του Ιγκορ Τούτντορ να πετύχουν ένα γκολ που θα φέρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Αυτό όμως δεν ήρθε ούτε στο τελευταίο σουτ για το πρώτο ημίχρονο του Πέλκα.
 
Στην επανάληψη ο Καραγεωργίου θέλοντας  να δυναμώσει το κέντρο του πέρασε στο παιχνίδι του Καλτσά και Τσαμπούρη, ενώ ο Τούντορ έβγαλε τον Λέοβατς περνώντας στο παιχνίδι τον Μυστακίδη. Οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο ημίχρονο είχαν πολλές μεγάλες φάσεις για να πετύχουν γκολ, όμως είχαν απέναντί τους ένα τερματοφύλακα που ήταν σε εξαιρετική βραδιά. Στο 52' ο Μυστακίδης από πλάγια θέση έκανε ένα έξυπνο πλασέ με τον Δαύκο να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 58' μετά από ατομική προσπάθεια του Μακ  «έσπασε» την μπάλα στον Πέλκα με τον τερματοφύλακα της Καλλονής να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση.
 

«Καθάρισε» την πρόκριση

 Στο 58' ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με πολύ κόπο με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Μακ που από αριστερά έβγαλε την σέντρα με την άμυνα την Καλλονής να μη μπορεί να αντιδράσει και τον Έλληνα επιθετικό με κοντινό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ που είχε πλέον σκορ πρόκρισης, στο 64' πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μετά από ωραίο συνδυασμό των Μυστακίδη και Πέλκα ο Μακ βρέθηκε σε θέση για γκολ και δεν έχασε την ευκαιρία να το πετύχει.  Μέχρι και το δεύτερο γκολ του Μακ ο Δικέφαλος είχε 17 οι τελικές. Οι 12 εξ αυτών εντός εστίας.
Το κερασάκι...  στην νίκη - πρόκριση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 82' με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να πετυχαίνει το 3-0. Μετά από κόρνερ του Μακ ο Βούλγαρος επιθετικός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους τους παίκτες που διεκδίκησαν την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με τους συμπαίκτες του να τον συγχαίρουν και τον κόσμο να τον αποθεώνει.
 
ΠΑΟΚ (Ιγκορ Τούντορ): Μελίσσας, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Τσιμιροτ *75' Τζιόλης), Χαρίσης, Πέλκας, Ζάιρο (59' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (46' Τσαμπούρης), Αναστασιάδης, Ουκά, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (46' Καλτσάς), Γιουκάρης, Ξύδας (70' Ουνγιαλίδης), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον.

Πηγή: Gazzetta