Ηλεία: Ξεκινά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η συντήρηση επαρχιακών οδών - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.5 εκ ευρώ

Ένα μείζονος σημασίας έργο, τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όσο και για την ασφάλεια των κατοίκων ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Π.Ε. Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το έργο «Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Ε.Ο. Δικτύου Ν. Ηλείας ετών 2014-2016 (σε συνέχεια του Π.Κ. 2013 ΕΠ00100014), υποέργο: Συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων Γαστούνη – Βαρθολομιό – Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι και Δήμητρα Μάχου – Καστρο – Κυλλήνη ετών 2015-2016».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) και σήμερα υπεγράφη η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον ανάδοχο.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στοχευμένο έργο που εντάσσεται σε μία μεγαλύτερη παρέμβαση που κάνει στο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μία τουριστική περιοχή ιδιαίτερα σημαντική για εμάς» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος που υπέγραψε τη σύμβαση επεσήμανε πως «με αυτή την εργολαβία θα συντηρηθεί και θα βελτιωθεί ένας δρόμος που χρησιμοποιείται όχι μόνο από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από αρκετούς επισκέπτες – τουρίστες που καταφθάνουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ αποτελεί και ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που πλέον ικανοποιείται».

Το έργο περιλαμβάνει κυρίως εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου και άρσης επικινδυνότητας, όπως μεταξύ άλλων χωματουργικά, καθαρισμούς τάφρων, τεχνικές εργασίες, ασφαλτικά, σήμανση και ασφάλεια, καθώς και εργασίες πρασίνου.

 

Διαβάστε επίσης