Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στην Τζακάρτα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

Ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις στη Τζακάρτα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MetroTV επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα σε ανακοίνωση που ανήρτησε σε "συμμαχικό πρακτορείο ειδήσεων", ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας Τίτο Καρνάβιαν δήλωσε ότι "οπωσδήποτε" ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις αυτές.

"Το Ισλαμικό Κράτος κρύβεται οπωσδήποτε πίσω από την επίθεση αυτή", δήλωσε σε δημοσιογράφους οΤίτο Καρνάβιαν.

Ο Ινδονήσιος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους Μπαχρούν Ναΐμ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, "το σχεδίαζε αυτό για κάποιο καιρό. Αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση", πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας.

Το Ισλαμικό Κράτος σημείωσε εξάλλου στην ανακοίνωση που ανήρτησε στο συμμαχικό του πρακτορείο ειδήσεων ότι οι μαχητές του διέπραξαν την επίθεση αυτή με "στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας".

"Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν μια ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί που είχε στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν επιφορτιστεί με την προστασία τους στην ινδονησιακή πρωτεύουσα", μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Aamaaq στην υπηρεσία του Telegram.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν είχε δηλώσει ότι δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες σκοτώθηκαν κατά τη σημερινή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη.

Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή των ινδονησιακών αρχών για έναν Ολλανδό πολίτη νεκρό, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς δήλωσε από τη Χάγη ότι ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά.

"Από ό,τι γνωρίζουμε, ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά", ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. "Η ολλανδική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσει έαν υπάρχουν άλλοι Ολλανδοί θύματα".