Πάτρα: Τη λειτουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών συζητά σήμερα ο Δήμος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοτιο διαμερισμα

Σήμερα, στις 10.30 π.μ. συζητά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων την προοπτική λειτουργίας  Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στην Πάτρα, καθώς απαιτείται  έγκριση για την εγκατάστασή του σε κοινωφελή χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Ωστόσο, νωρίτερα, συγκέντρωση στην Ακτή Δημαίων (9:45) και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν σύλλογοι του νοτίου διαμερίσματος που εναντιώνονται  στην πρόθεση του Δήμου Πατρέων να εγκρίνει τη χωροθέτηση κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στο βιοτεχνικό πάρκο.

«Για μια ακόμη φορά αγνοήθηκαν οι κάτοικοι του νοτίου διαμερίσματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες και προσθέτουν: «Ο Δήμος Πατρέων αποφασίζει την κατασκευή ΚΑΝ στην περιοχή μας χωρίς εμάς, συνεχίζοντας την υποβάθμιση του νοτίου διαμερίσματος για πολλοστή φορά με την κατασκευή αποτεφρωτηρίου. Θεωρούμε μέγα ολίσθημα εκ μέρους της δημοτικής αρχής το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε ως όφειλε το νότιο διαμέρισμα και κατ' επέκταση τους τοπικούς συλλόγους. Φτάνει πια η μετατροπή της περιοχής μας και των κατοίκων σε πολίτες τρίτης κατηγορίας που θα υφίστανται κάθε απόφαση αδιαμαρτύρητα. Δεν θα γίνουμε Αουσβιτς. Ας κοιτάξουν και λίγο ψηλά τον Θεό και να αναρωτηθούν αν φτάνουν εκεί που απλώνουν τα χέρια τους».
 

Διαβάστε επίσης