Πάτρα: Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ έκοψε την πίτα του

στο αστηρ

 Με ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τίμησε επίλεκτους συμπολίτες για την κοινωνική τους προσφορά και ευαισθησία, ο Σ.Γ.Κ.Μ. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ, με μια ζεστή και συγκινητική τελετή, κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2016. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 12.1.2015, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, σε μια κατάμεστη από μέλη, φίλους και φορείς της πόλης αίθουσα.

 

Τα μέλη του ΔΣ απένειμαν οι ίδιες τα ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 2015, που έχουν γίνει πλέον ετήσιος θεσμός για τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια.

 

Φέτος τιμήθηκαν για την κοινωνική τους προσφορά και συγκεκριμένα για την συμμετοχή τους στα κοινωνικά ιατρεία για ανασφάλιστες γυναίκες αλλά και στις μαζικές κλινικές εξετάσεις μαστού, που διοργανώνει ο Σύλλογος, οι χειρουργοί γιατροί: οι κοι Φώτης Καρβελάς, Νίκος Κατσιάκης, Απόλλων Ζυγομαλάς, οι κες Αναστασία Αποστολοπούλου, Δώρα Κυριακοπούλου,  Ρόζα Μακρή, οι ομότιμοι καθηγητές κος Δ.Κούκουρας και Ε.Τζωρακοελευθεράκης και η ογκολόγος – παθολόγος κα Αθηνά Χριστοπούλου.

Για την κοινωνική τους ευαισθησία να προσφέρουν δωρεάν μαστογραφίες τιμήθηκαν τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης: Ακτινοδιαγνωστικό κέντρο Μαρλαφέκα, Μαγνητική Πατρών, Φροντίδα Υγείας, Β-Διάγνωση, τα Διαγνωστικά εργαστήρια Πατριαρχέας, το Ασκληπιείον Vita και το Ολύμπιο Θεραπευτήριο.

Με Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς και Ευαισθησίας τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κος Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς παρέλαβε και ο τ. Διοικητής του ΠΠΓΝ Ρίου, κος Χαράλαμπος Μπονάνος για τις προσπάθειες του για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και υποδομών στο Νοσοκομείο κατά την διάρκεια της θητείας του.

Τιμήθηκε επίσης για την στήριξη που προσέφερε στην διοργάνωση της εκδήλωσης αφύπνισης και κινητοποίησης των γυναικών (PINK THE CITY 2015) o κος Σταύρος Μπακολιάς, της Στ. Μπακολιάς και ΣΙΑ ΕΠΕ – EUROLINE (εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ LINES για Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ απένειμε ο Σύλλογος για την προσήλωση τους, τον καθημερινό αγώνα και τις προσπάθειες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στις «ηρωίδες» νοσηλεύτριες της Κλινικής Ημερήσιας Νοσηλείας του Ογκολογικού Τμήματος του ΠΠΓΝ Ρίου με προεξάρχουσα την προϊσταμένη της Κλινικής κα Άννα Βήχα. Η απονομή στις νοσηλεύτριες έγινε σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ενώ τους απευθύνθηκε όλος ο σεβασμός και το ευχαριστώ των γυναικών που πέρασαν από την Ογκολογική Κλινική.

 

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος κα Κολυπέρα επισημαίνοντας την για ακόμη μια χρονιά, σημερινή κακή κατάσταση στην Υγεία, διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογο θα συνεχίσει να διεκδικεί τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης και την επίλυση σημαντικών θεμάτων των ασθενών,  αλλά θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, με όλες του τις δυνάμεις, και για μικρά πρακτικά θέματα, που διευκολύνουν την καθημερινότητα του ασθενή αλλά και διαφυλάττουν την αξιοπρέπεια του. Υποσχέθηκε την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε ο Σ. να παραμείνει χρήσιμος σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες στους δοκιμαζόμενους από την ασθένεια αλλά και το σύστημα Υγείας, πολίτες και να διαδώσει το μήνυμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της κινητοποίησης σε, όσο το δυνατό,  ευρύτερα στρώματα του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής μας.

 

Στην συνέχεια ο Σ. απένειμε την διάκριση ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΙΜΗΣ 2015 σε όλους εκείνους, που ο καθένας με τον τρόπο του συναντήθηκαν με τον Σύλλογο, συνεργάστηκαν και έδωσαν, αφιλοκερδώς, κομμάτι από την ψυχή τους.

Οι διακρίσεις ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015, απονεμήθηκαν:

στους DIAMOND EVENT PLANNERS και την ψυχή τους, την κα Αννα-Μαρία Ρογδάκη και τον κο Γιώργο Διαμαντόπουλο, στις γυμνάστριες κες Νάνσυ Θεοδωροπούλου και Νίκη Τζανίνη των γυμναστηρίων Curves Πάτρας, στα εκπαιδευτήρια ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τον κο Γ.Σκόνδρα, στα γυμναστήρια DFF Studio και τον κο Γ.Καλαντζή, στον DJ κο Τάκη Νιάρο, στο Portal The Best και τον κο Στάθη Πολίτη, στις κες Ιωάννα Τσαλαμιδά και Μαρία Μπασδέκη, στην αρωγό και φίλη του Συλλόγου κα Ηρώ Δημητροπούλου,  στο θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου «Ονείρου Δράσεις», την υπεύθυνη του κα Κατερίνα Μιχαλοπούλου και τις μαθήτριες της Ό. Κολλιοπούλου, Μ. Κυριτοπούλου, Π. Κούτση , Ο. Κατσιγιάννη, Α. Καραλή, Ε. Καμπούρη,

και στους Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν στην δράση στα πλαίσια του Pink the City 2015 «Τα χρώματα της ζωής» κες Μ. Αποστολοπούλου - Ανδρεά, Α. Κασσιάδη, Α. Λυμπερτάδου, Θ. Παπαναστασοπούλου, Μ. Σδράλη, Μ. Σδράλη,Κ.  Σδράλη, Α. Σκλαβούνου, Ε. Στυλιανέα, Δ. Χάρη, Λ. Χατζιδάκη, και τον κο Γ. Λυκουργιώτη, στο εικαστικό εργαστήρι του Συλλόγου «Ονείρου Δράσης» και την υπεύθυνη κα Χ.  Ανδρικοπούλου και μέλη της ομάδας της κες Π. Γιακουμάτου,Ζ.  Γιακουμάτου, Ζ. Γιαννοπούλου, Μ. Ζαχαροπούλου, Φ. Μηλιώνη, Α. Μιχαήλ, Ε. Παπαϊωάννου, Μ. Παπαδοπούλου, Α. Χονδρολέου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  εκπρόσωπος του σεβ.  Μητροπολίτη Πατρών, ο πανοσιολογιότατος  πατήρ Προκόπιος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, εκπρόσωπος της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας κας Σίας Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής Αχαΐας κος Νίκος Νικολόπουλος, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κου Αντώνη Χαροκόπου,  εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτευτές.

Διαβάστε επίσης