Πατρών - Πύργου: Στις 8 Μαρτίου θα γίνει η δημοπράτηση της πρώτης εργολαβίας του αυτοκινητοδρόμου

Για το τμήμα Πύργος-Δουνέικα

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος ξαναμπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 8 Μαρτίου του 2016 θα γίνει η δημοπράτηση της πρώτης εργολαβίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, από τις συνολικά 8 ή 9 που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν αποσταλεί ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ενδιαφέρον από τις τεχνικές εταιρείες είναι έντονο, δεδομένης και της «ανομβρίας» που επικρατεί στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 67,2 εκατ. ευρώ και αφορά το μήκους 8,14 χλμ τμήμα Πύργος-Δουνέικα (Χ.Θ. 66+360-Χ.Θ. 74+500).

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εργοληπτικές εταιρείες 7ης ή 6ης τάξης (ή κοινοπραξίες των συγκεκριμένων εταιρειών). Στην πρώτη εργολαβία περιλαμβάνονται, εκτός από τα 8,14 χλμ, ο ανισόπεδος κόμβος Πύργου, νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι και κάθετοι δρόμοι, εργασίες πρασίνου αλλά και λοιπά συνοδά έργα (αποχέτευση, περίφραξη, οδοφωτισμός, δίκτυα άρδευσης-πυρόσβεσης, κ.ά.).

Η από τις 17 Δεκεμβρίου του 2015 απόφαση του κ.Σπίρτζη περιλαμβάνει και τη βελτίωση του οδοστρώματος 8 χλμ από τον κόμβο του Πύργου ως τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία, έργο με προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ. Από κυβερνητικές πηγές εκφράζεται αισιοδοξία ότι ως τις 8 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 και η διαδικασία ανοίγματος των προσφορών θα μπορεί να γίνει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην προκήρυξη περιλαμβάνεται ο όρος «να μην προχωρήσει η προϊστάμενη Αρχή σε κοινοποίηση προς τον ανακηρυχθέντα ανάδοχο της εγκριτικής απόφασης του αποτελέσματος της δημοπρασίας πριν από την οριστική έγκριση του φακέλου από την ΕΕ».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Πατρίς, που συνομίλησε με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, είναι ήδη σε προχωρημένο επίπεδο και η προετοιμασία για το δεύτερο τεύχος δημοπράτησης του έργου. «Εάν όλα πάνε καλά στην 1η εργολαβία, τότε πολύ σύντομα θα βγουν και η 2η και η 3η» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ