Ενώνουν τις δυνάμεις τους Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Δήμος Πατρέων

για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε βασικές υποδομές

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει τους τοπικούς φορείς, σε αυτό το πλαίσιο και αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος Πατρέων μετά το νόμο Καλλικράτη και τις ανάγκες της περιοχής, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας, είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση των βασικών υποδομών, διαθέτοντας υλικό και μηχανήματα.

Δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξη αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με τον  Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση από την Περιφέρεια προς το Δήμο τεσσάρων μηχανημάτων έργου, προκειμένου αυτά να συμβάλουν σε διάφορα τεχνικά έργα που πραγματοποιεί ο Δήμος στα διοικητικά του όρια.

Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση παραχωρούνται:

α) ένα διαμορφωτής γαιών για τον καθαρισμό δρόμων και χανδάκων,

β) ένας οδοστρωτήρας για την διαμόρφωση τοπικών οδών,

γ) ένας τράκτορας με επικαθήμενη πλατφόρμα για τη μεταφορά μηχανημάτων και ογκωδών αντικειμένων και

δ) ένα διαγραμμιστικό οδών για την βελτίωση της οδικής σήμανσης.

Με τα μηχανήματα αυτά αναμένεται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των δημοτικών οδών, αλλά επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πλήθος άλλων τεχνικών έργων και άμεσων επεμβάσεων σε σημεία που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές.

Η παραχώρηση είναι για δύο χρόνια, όμως αν απαιτηθεί θα παραταθεί η παραχώρηση. Επιπλέον, θα παραχωρηθούν και τρεις χημικές τουαλέτες για χρήση σε σημεία που ο Δήμος κρίνει απαραίτητο.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «η συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το Δήμο Πατρέων, αλλά και με τους υπόλοιπους Δήμους θα συνεχιστεί, όχι μόνο με τη διάθεση μηχανημάτων, υλικού και υπηρεσιακού προσωπικού, αλλά και με τη προώθηση συντονιστικών δράσεων για τη πραγματοποίηση νέων μεγάλων έργων στη Περιφέρεια, που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, τόσο σε Περιφερειακό, όσο και σε τοπικό επίπεδο» και συμπλήρωσε «επιπλέον, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τους Δήμους σε χρόνια και σημαντικά προβλήματα της περιοχής, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση με τη χρήση φυσικού αερίου, η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και η βελτίωση των οδικών αξόνων».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε πως «μόνο μέσα από τη συνεργασία των θεσμικών φορέων και τις κοινές προσπάθειες είναι δυνατόν να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, την αδυναμία εύρεσης πόρων για αγορά νέου τεχνικού εξοπλισμού και την ελλιπή από το κεντρικό κρατικό μηχανισμό χρηματοδότηση για νέα έργα. Για αυτό το λόγο, η Περιφέρεια στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις της το έργο των τοπικών θεσμικών φορέων».