Αχαΐα: Καθαρό νερό θα πίνουν στο Μετόχι!

ολοκληρώθηκη με επιτυχία η ανόρυξη γεώτρησης

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας το οποίο υλοποιήθηκε από την Δ.Ε.Υ.Α. Δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η γεώτρηση βάθους 150 μ., δύναται να παρέχει, καθαρό νερό, ποσότητας περίπου 90 κ.μ. / ώρα.

Η ποσότητα κρίνεται  ικανοποιητική αν αναλογιστεί κανείς ότι στην εν λόγω περιοχή έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, λόγω της σαθρότητας του εδάφους, πάρα πολλές αποτυχίες σε ανορύξεις γεωτρήσεων. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται οι δοκιμαστικές αντλήσεις και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ποιότητα του νερού.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου δήλωσε τα εξής :

«Η επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου ήταν για την Δημοτική Αρχή ένα στοίχημα. Ένα στοίχημα που αποτελούσε επιτακτική ανάγκη να το κερδίσουμε τόσο για να υδροδοτηθεί η περιοχή όσο και για να περιστείλουμε το ετήσιο κόστος που δαπανούσαμε  για τις ενοικιαζόμενες γεωτρήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α τον κ. Σπύρο Τραχάνη  για την άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι συνδημότες μας τα τελευταία είκοσι  (20) χρόνια καθώς και για την καθημερινή του παρουσία κατά την διάρκεια ανόρυξης της γεώτρησης  στο Μετόχι. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει το έργο της, ιεραρχώντας και επιλύοντας τις ανάγκες της κάθε Τοπικής Κοινότητας, παρά  τις  τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Γι’ αυτό και παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας, να προσπαθήσουν, να τακτοποιήσουν τις παλιές τους οφειλές, όσοι έχουν, ως προς την ύδρευση  και όλοι θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στους τρέχοντες λογαριασμούς».

Διαβάστε επίσης