Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με δεκάδες θύματα - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καμικάζι προσπάθησε να πλησιάσει γκρουπ τουριστών κοντά στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί

Νεότερα - Ωρα 11.28: Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan υπάρχει ένας νεκρός αστυνομικός. Τουρκικά Μέσα κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και διαμελισμένα σώματα.

«Aυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι είδε μέσα στο πλήθος των τουριστών βομβιστή αυτοκτονίας», αναφέρει η Χουριέτ. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπήρχε γκρουπ τουριστών εκείνη την ώρα στο σημείο απο τη Γερμανία.

Ο φόβος της τρομοκρατίας καλύπτει ξανά την Κωνσταντινούπολη. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε λίγο μετά τις 10:00 την περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ, μια άκρως τουριστική περιοχή την οποία χιλιάδες τουρίστες της πόλης επισκέπτονται καθημερινά είτε επισκεπτόμενοι το Μπλε Τζαμί, είτε την Αγία Σοφία καθώς εξυπηρετεί το τραμ που περνάει από εκεί.

Δυστυχώς παρά το “μπλόκο” της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαμελισμένα πτώματα.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ζωσμένος με εκρηκτικά πλησίασε γκρουπ τουριστών κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία.
Πρόκειται πιθανότατα για ένα γκρουπ τουριστών που περίμενε να επιβιβαστούν σε τραμ στον σταθμό της πλατείας Σουλτάν Αχμέτ.