Ρομπόλης: Εκρηξη της «μαύρης» εργασίας θα φέρουν τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης στις συντάξεις

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Για τον  κίνδυνο εκτίναξης της «μαύρης εργασίας» εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού αναπλήρωσης στις συντάξεις  προειδοποίησε ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας στο Mega επεσήμανε την ανάγκη επανεξέτασης των ποσοστών αναπλήρωσης αλλά και των εισφορών και του συνόλου του εργασιακού βίου. Ο κ. Ρομπόλης τόνισε ότι στην ελληνική πρόταση υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων ενώ προσδιόρισε ότι με βάση τον υπολογισμό του ο μέσος όρος αναπλήρωσης για όλο τον εργασιακό βίο θα φθάνει στο 1,15.

Προειδοποίησε μάλιστα για κίνδυνο έκρηξης φαινομένων αδήλωτης εργασίας εφόσον, οπως χαρακτηριστικά είπε « κάποιος αντιληφθεί πως ο,τι δώσει από το 25ο μέχρι το 35ο έτος της εργασίας του δεν θα του επιστραφεί.»

Στην ίδια εκπομπή ο Γ. Κουτρουμάνης  λόγο για κύμα φυγής το τελευταίο διάστημα από το ασφαλιστικό -τόσο από το Δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα- καθώς δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος και το πιο πιθανό είναι να ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διατάξεις του νομοσχεδίου να πάνε αναδρομικά από την 1/1/2016.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ