Άμεση αμυντική στήριξη στη Σερβία προσφέρει η Ρωσία

Εξετάζει το αίτημά της για αποστολή πυραύλων S-300

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να εξετάσει το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα S-300, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Θα εξασφαλίσουμε άμεση στήριξη στη σύμμαχο μας στα Βαλκάνια. Στο προσεχές μέλλον θα μελετήσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για να υλοποιήσουμε το αίτημα της Σερβίας να αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300» δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, εκτίμησε ότι η χώρα του δεν έχει ακόμη την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσει αυτό το σύστημα, ωστόσο είπε, πως οι συνομιλίες για να βρεθεί λύση θα συνεχιστούν και θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσέγγισης Σερβίας – ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης απάντησε: «Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ δεν παρέχει καμία ασφάλεια, ενώ εάν η Σερβία το 1999 είχε τους S-300 δεν θα είχε κατεστραμμένα κτίρια στο Βελιγράδι και σε άλλες πόλεις».

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη Σερβία και εκτός από τον πρωθυπουργό της Σερβίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Μπράτισλαβ Γκάσιτς. Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είναι λάτρης των όπλων και θεωρείται καλός σκοπευτής. Εχθές μάλιστα, έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο σκοπευτήριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Σερβίας πετυχαίνοντας όλους τους στόχους. Στο προφίλ που διαθέτει στο facebook σχολίασε λέγοντας πως «όλοι οι στόχοι επλήγησαν» - και για του λόγου το αληθές, ανάρτησε σχετικό βίντεο από την σκοποβολή.

Διαβάστε επίσης