Η Κοινο_τοπία παρουσιάζει τα βιβλία του Βασίλη Κατσικονούρη

Μπαμπούσκα και Ντίντλο

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr θα παρουσιάσει στο θέατρο Λιθογραφείο την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 αφιέρωμα στο μυθιστορηματικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη.

Για τα μυθιστορήματα του γνωστού για το θεατρικό του έργο συγγραφέα, θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Μίνα Πετροπούλου και Μαίρη Σιδηρά ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν οι Σπύρος Κανελλάκης και Ευάγγελος Μιχάλης. Ο συγγραφέας θα τιμήσει το αφιέρωμα με την παρουσία του κ΄ θα συζητήσει ελεύθερα με το κοινό.

Τα μυθιστορήματα του Βασίλη Κατσικονούρη: Μπαμπούσκα. Ένα μελαγχολικό μυθιστόρημα (που έχει πλάκα), Κέδρος 2012 και Ντίντλο. Το σωματίδιο του χρόνου. (Ένα γρήγορο μυθιστόρημα για το σωστό timing), Γαβριηλίδης 2014, συγκεντρώνουν βασικά θεματικά και υφολογικά γνωρίσματα του συγγραφέα, αναγνωρίσιμα στο θεατρικό του έργο, μετα-ποιημένα όμως για τις κειμενικές ανάγκες του μυθιστορηματικού κόσμου: Η ταχύτητα διαλόγων και η αλληλοδιαδοχή των εικόνων - σκηνών, η διαπολιτισμική συνεργασία πολιτιστικών ιδιωμάτων, μουσικών, πεποιθήσεων και στάσεων του 20ού κατεξοχήν αιώνα, η συναίρεση του μεταφυσικού και του φυσικού κόσμου, η ανθρωποκεντρική και ανθρωπιστική σκόπευση, για να αναφερθούμε χαρακτηριστικά, συνέχουν τα μυθιστορήματα μεταξύ τους και με τa θεατρικά έργα του συγγραφέα.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει γράψει τα έργα Καλιφόρνια Ντρίμιν, Εντελώς αναξιοπρεπές, Το γάλα, Η φανέλα, Το μπουφάν της Χάρλεϊ, Οι αγνοούμενοι–Μια ενδιαφέρουσα ζωή, Καγκουρώ, κ.α.. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το έργο του Εντελώς αναξιοπρεπές βραβεύτηκε το 2001 στο Διεθνή Διαγωνισμό του Ιδρύματος Ωνάση. Επίσης τα έργα του Καλιφόρνια Ντρίμιν και Η φανέλα έχουν βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας. Το Γάλα έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει αναδειχθεί ως καλύτερο έργο από το κοινό και την κριτική.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκδόσεων Γαβριηλίδη, του θεάτρου Λιθογραφείον και του βιβλιοπωλείου Γωνιά του βιβλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ