Πάτρα: Χωρίς προβλήματα και με ικανοποιητική προσέλευση ξεκίνησαν οι εκλογές στη ΝΔ

Νεότερα 09.45: Παρά την βροχή που έχει αρχίσει να δημιουργεί πρόβλημα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς πρέπει να περιμένουν έξω απο εκλογικά τμήματα, η συμμετοχή είναι ικανοποιητική. Μόνο στο εκλογικό τμήμα του κέντρο της Πάτρας , επί της οδού Βότση, έχουν ψηφίσει περισσότερα από 140 άτομα.

Νεότερα 09.15: Κανονικά και χωρλις καθυστερήσεις εξελίσσεται η διαδικασία στα 27 εκλογικά τμήματα της Αχαϊας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι προσήλθαν στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου. Αλλά η ψηφοφορία είναι συντομότερη καθώς δεν απαιτείται ξανά διασταυρωση στοιχείων

Από τις 7 το πρωϊ έχουν ανοίξει οι κάλπες και στην Πάτρα , αλλά και σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού Αχαϊας, προκειμένου οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο του κόμματος, μεταξύ των δύο διεκδικητών Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα σε κανένα σημείο ψηφοφορίας του νομού, δήλωσε πριν λίγο στο tempo24.gr ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Αχαϊας και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κακούρης.

Όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρέθηκαν στις θέσεις τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε (όπως στο Νότιο Διαμέρισμα της Πάτρας) , κόσμος να αναμένει έξω από το τμήμα πριν ακόμη ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Οσοι θα θελήσουν να ψηφίσουν σήμερα πρέπει να γνωρίζουν:

-Το εκλογικό Σώμα είναι το ίδιο με εκείνο που συμμετείχε στις 20 Δεκεμβρίου. Δεν μπορεί να ψηφίσει νέος ψηφοφόρος άρα η ψηφοφορία θα γίνει με βάση εκλογικούς καταλόγους.

-Δεν θα χρειάζεται εκ νέου εγγραφή ή επαναβεβαίωση των μελών, άρα αποφαύγεται η χρονοβόρα διαδικασία της πρώτης Κυριακής για την συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων.

-Δεν θα υπάρχει διαδικασία καταβολής του ποσού των τριών ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ.

-Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στις 20 Δεκεμβρίου, άρα γνωρίζουν εκ των προτέρων τον τόπο της ψηφοφορίας

-Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν αναμένεται να υπάξουν ουρες ψηφοφόρων, αφου η διαδικασία θα εξελίσσεται σύντομα.

Εκείνο μόνο που θα πρέπει να θυμούνται οι Αχαιοί μέλη της ΝΔ που έχουν δικαίωμα ψήφου, είναι το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την προηγούμενη φορά και να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ή οποιδήπτε άλλο επίσημο έγγραφο που βεβαιώνει τα στοιχεία τους, καθώς και την απόδειξη πληρωμής των 3 ευρώ από την πρώτη ψηφοφορία.

Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 210-9444732, 210-9444981, 210-9444340, 210-9444341, 210-9444342, 210-9444343, 210-9444344, 210-9444345.

 

 

Στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα της συνάντησης με τον Φρίντριχ Μερτς

Δυτική Ελλάδα: Τούμπαρε αυτοκίνητο – Απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Η ΟΙΚΙΠΑ στα δικαστήρια για τη Στροφυλιά – Δεν εκδικάστηκε η αγωγή του ιδιώτη για τη διεκδίκηση της παραλίας

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές διακυμάνσεις μετά το ρεκόρ 15ετίας

 Μια «ωδή» στον Mozart από το Κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών 

Το υπερ-όσπριο που ρίχνει χοληστερόλη και σάκχαρο

Φενέρ: Οι αγώνες στο Final Four είναι διαφορετικοί