Αχαΐα: Νέα μέθοδος διαρρηκτών! Τηλεφωνούν και παραπλανούν πολίτες ώστε να τους απομακρύνουν από τα σπίτια τους!

συνέβη στην κάτω αχαια

Συνεχίζεται η δράση απατεώνων που τηλεφωνούν και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους ιδιοκτήτες των σπιτιών ώστε να τους απομακρύνουν και να δράσουν με την ησυχία τους.

Έτσι μετά το κόλπο που ζητούσαν χρήματα από ηλικιωμένους για δήθεν εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε ατύχημα ως αποζημίωση, σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τηλεφωνούν και αιφνιδιάζουν τους ιδιοκτήτες του σπιτιού λέγοντάς τους ότι πρέπει να πάνε άμεσα στο νοσοκομείο γιατί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε ένα ατύχημα. Σκοπός των δραστών, φαίνεται ότι είναι να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες από τα σπίτια ώστε να δράσουν ανενόχλητοι.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση (με τις δήθεν αποζημιώσεις), τέτοια τηλεφωνήματα έγιναν στην Κάτω Αχαΐα. Μάλιστα ένα από αυτά, έγινε στην οικία γνωστού στελέχος του δήμου δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τηλέφωνο είχε απόκρυψη. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μιλούσε μια κυρία που από την προφορά της φαινόταν ότι δεν ήταν Ελληνίδα. Του είπε ότι κάποιο συγγενικό του πρόσωπο βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα. Μόνο που σε εκείνη την περίπτωση, δεν χρειάστηκε να ανησυχήσουν διότι το πρόσωπο αυτό, βρισκόταν στο σπίτι! 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει το ίδιο τηλεφώνημα με παρόμοια χαρακτηριστικά και σε άλλους πολίτες για το λόγο αυτό, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Διαβάστε επίσης