Αγωγή 5 εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΠΟ

Θα λύσουν τις διαφορές στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια θα κριθεί για ακόμα μία φορά η διαμάχη μεταξύ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Forthnet.

Όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια όταν η ΕΠΟ έδωσε τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου 2013-2016 σε εταιρεία με έδρα την Κύπρο με αποτέλεσμα η Forthnet να κινηθεί δικαστικά και να δικαιωθεί. Παρ’ όλα αυτά η ΕΠΟ δεν πραγματοποίησε διαγωνισμό και έτσι η συνδρομητική τηλεόραση -όπως αναμενόταν με σχετικές ανακοινώσεις της- για να προασπίσει τα δικαιώματά της προέβη στην κατάθεση αγωγής.

Στην αγωγή λοιπόν που κατέθεσε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα μέλη της Ομοσπονδίας εν γνώσει τους τέλεσαν ενέργειες που ήταν καταφανώς παράνομες και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Forthnet να απολέσει σημαντικά έσοδα και να υποστεί ηθική βλάβη από τη ματαίωση της παραχώρησης του δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι η Forthnet ζητά από την ΕΠΟ περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και ηθική βλάβη, που προήλθαν από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδας για την τριετία 2013-2016.
Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι η Forthnet απείχε από το διαγωνισμό για τα δικαιώματα μετάδοσης των Αγώνων Κυπέλλου της τριετίας 2016-2019, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν διαφανείς οι διαδικασίες του…!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ