Νέοι "κεραυνοί" του Σεραφείμ κατά της ΕΡΤ και της κυβέρνησης

"αθλιότητα και κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση"

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και την ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κάνοντας καταγγέλλοντας "αθλιότητα και κατευθυνόμενη  παραπληροφόρηση". "Κάθε άνθρωπος με μέση αντίληψη αντιλαμβάνεται τί έγινε. Έγινε παραποίηση της πραγματικότητας" είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η κυβέρνηση επειδή ενοχλήθηκε με την άρνησή μου για το θεσμοθετημένο σύμφωνο συμβίωσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ανθρώπινο δικαίωμα και την ανθρώπινη φύση, εκδικήθηκε τη Μητρόπολη και τον Δήμο Πειραιώς καθώς και τη ναυτοσύνη και τον Πρώτο πολίτη της χώρας, τόνισε. 

Όπως είπε η κρατική τηλεόραση επί δεκάδες ετών μεταδίδει την θεία λειτουργία και την επακολουθούσα τελετή του αγιασμού των υδάτων από τον Πειραιά. Όμως, "για να αποδείξει ότι δεν είναι αδέσμευτη ακηδεμόνευτη και ελεύθερη έκανε το ανήκουστο να μεταδώσει τη θεία λειτουργία από τον Αγ. Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και την τελετή της καταδύσεως από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι εντελώς φαιδρό, γιατί το γεγονός των Θεοφανείων και της καταδύσεως έχει μια ουσιώδη συνέχεια, αρχίζει με τη θεία λειτουργία, συνεχεία γίνεται ο μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στο Ναό και κατακλείδα είναι η κατάδυση στη θάλασσα".

"Το μεγαλύτερο έγκλημα κάποιου που έχει ένα μέσο εξουσίας… πρέπει να διέπονται από την αρχή του που λέει ότι δεν πρέπει να μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του άλλου. Αν το κάνει το μόνο που κάνεις είναι να αυτογελοιοποιείσαι. Όλοι γνωρίζουν ότι τα Θεοφάνεια έχουν μια δομή, μια ενότητα, πρόσθεσε.

"Η ΕΡΤ δεν μπορεί να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Αποδεικνύεται ότι το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας. Εγώ διαμαρτυρήθηκα ως ιεράρχης για αυτό το γεγονός γιατί η δημόσια τηλεόραση δεν ανήκει στη κυβέρνηση ούτε στο κυβερνών κόμμα, αλλά σε όλο λαό μας", κατέληξε λέγοντας ότι δεν έπρεπε να δείξει απλώς αποσπασματικά τη λειτουργία για να ικανοποιήσει την εκδικητικότητα της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης