Τρόμος στο Παρίσι: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να μπει σε αστυνομικό τμήμα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Φορούσε ζώνη με ψεύτικα εκρηκτικά

​Μεγαλύτερη απόδειξη πως ο τρόμος ζει και βασιλεύει στο Παρίσι δεν υπάρχει. Κι αν κάποιος είχε την παραμική αμφιβολία, σήμερα, μάλλον πείστηκε. Η είδηση πως ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα, σχεδόν την ίδια ώρα που ένα χρόνο πριν είχε γίνει η επίθεση στο Charlie Hebdo και η πληροφορία πως ίσως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, προκάλεσε πανικό.

download_14.jpg

Ο άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να μπει σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκουντ ντ' Ορ στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Φέρεται δε να φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ" την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Την ίδια φράση είχαν φωνάξει τόσο οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo όσο και οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

download_13.jpg

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Το πτώμα του παρέμεινε μπροστά από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, ώστε ειδικό ρομπότ να εξετάσει αν εκτός από το μαχαίρι είχε και εκρηκτικά. Αποδείχθηκε πως η ζώνη που φορούσε και υποτίθεται πως ήταν με εκρηκτικά, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πλαστικά. Ψεύτικα εκρηκτικά. Ικανά και αρκετά για να τρομοκρατήσουν μια ολόκληρη πόλη. Οι φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων που δείχνουν αστυνομικούς με το δάχτυλο στη σκανδάλη να σταματούν περαστικούς για να τους ελέγξουν είναι απόδεικη αυτού του τρόμου!

download_11.jpg

"Ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη. Η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν ψεύτικη", δήλωσε στο Reuters πηγή από το συνδικάτο των αστυνομικών. Το επιβεβαίωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή και πηγή από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως "η διάταξη αυτή δεν περιείχε εκρηκτικά", διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

download_9.jpg

Η περιοχή αποκλείστηκε και για ώρα σταμάτησαν οι συρμοί του Μετρό της γραμμής 2 και 4 που περνούν από το 18ο διαμέρισμα αλλά και το τραμ της Μονμάρτης. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

download_8.jpg

Σχεδόν την ίδια ώρα, ένα χρόνο πριν, οι αδερφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο κέντρο του Παρισιού και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 11 μέλη της συντακτικής ομάδας του σατιρικού περιοδικού, ανάμεσά τους μερικούς από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους της Γαλλίας. Φεύγοντας από το σημείο του μακελειού, δολοφόνησαν έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τους σταματήσει.

download_7.jpg

Ήταν η πρώτη επίθεση τζιχαντιστών στη Γαλλία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον τρόμο που θα ακολουθούσε. Το ίδιο βράδυ, ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε μια 27χρονη αστυνομικό και την επόμενη μέρα εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στο ανατολικό Παρίσι κρατώντας ομήρους. Η λήξη της ομηρίας ήταν αιματηρή, με εννέα από τους ομήρους να χάνουν τη ζωή τους και τον δράστη να πέφτει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

download_6.jpg

Και πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος ήρθε η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Επτά τζιχαντιστές "χτύπησαν" στο Stade de France, το θέατρο Bataclan και σε καφές κι εστιατόρια κοντά στην Place de la Republique, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 352. Οι δράστες σκοτώθηκαν πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA, Πηγή: Newsit.gr

Διαβάστε επίσης