"Κλείνει" τα σχολεία στην Ηλεία ο Λιατσής - Όμορες περιοχές θα δεχθούν απορρίμματα, διαμηνύει ο Κουρουμπλής - "Καμπανάκι" για τους δήμους που αντιδρούν

βόμβα έτοιμη να ... εκραγεί

Την πρόθεσή του να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων στο δήμο απο την ερχόμενη εβδομάδα, εκδήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί και την εμπλοκή που παρουσιάζεται με την μεταφορά σε γειτονικούς ΧΥΤΑ.

Ωστόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε όπως αναφέρει το ilialive, πως δεν υπάρχει θέμα να μη δεχθούν οι ΧΥΤΑ τα σκουπίδια, αναφερόμενος για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπου υπάρχουν αντιδράσεις απο κάποιους δημάρχους. "Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες να υποφέρουν και πολύ περισσότερο τα παιδιά. Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Οι ΧΥΤΑ ανήκουν σε όλους και δεν είναι ιδιοκτησία κάποιων. Ανήκουν στη χώρα και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες που υπάρχουν" τόνισε μεταξύ άλλων στην τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για το διεθνή διαγωνισμό που αφορά στο έργο της μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης, της ενδιάμεσης λύσης. Ο κ. Λιατσής σε δηλώσεις του τόνισε πως θα πρέπει να περιφρουρηθεί η διαδικασία και το έργο και δεν έκρυψε την ανησυχία του για πιθανές πράξεις που θα θελήσουν να βάλουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου και έκανε λόγο για δόλο απο την πλευρά κάποιων που θέλουν να πλήξουν τη διαδικασία για τα δικά τους συμφέροντα.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο κ. Λιατσής έχει ήδη εξυπηρετηθεί από τον δήμο δυτικής Αχαΐας και έχουν μεταφερθεί στον ΧΥΤΑ Φλόκα αρκετά μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από τον Πύργο παρά το γεγονός ότι η απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο συγκέντρωση μεγάλη δυσαρέσκεια απο τους κατοίκους της δυτικής Αχαΐας. Παράλληλα, ο ΧΥΤΑ Φλόκα "πολιορκείται" και από τον δήμο Πατρέων. 

Διαβάστε επίσης