Παπαδημούλης: Το ασφαλιστικό αφορά τις επόμενες γενιές, όχι τις επόμενες εκλογές

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

"Το ασφαλιστικό και η βιωσιμότητά του αφορά και τις επόμενες γενιές, να διασφαλίσουμε ότι θα παίρνουν και τα παιδιά μας σύνταξη και όχι στις επόμενες εκλογές" τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί λύση.

"Θα ήταν καλύτερο για την αγορά και τους επιχειρηματίες το να μπει μια μικρή, προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών από την εναλλακτική να μπει τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές" υπογράμμισε και τόνισε ότι "δεν μπορεί να υπάρξουν ευχάριστες λύσεις για ένα ασφαλιστικό σύστημα ρημαγμένο και μια οικονομία καθημαγμένη".

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, από τη στιγμή που ψήφισαν τη συμφωνία πρέπει να πουν και πώς θα εφαρμοστεί.

"Να καταθέσουν προτάσεις. Δεν τους αρέσει η κυβερνητική πρόταση; να καταθέσουν τροποποιήσεις. Να καταθέσουν συγκεκριμένη ολοκληρωμένη, κοστολογημένη, εναλλακτική πρόταση" κατέληξε.