Πετρόπουλος: Θα εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από την αύξηση εισφορών

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Να εξαιρεθούν τα μπλοκάκια από τη διαδικασία της αύξησης των εισφορών εξετάζει το υπουργείο Εργασίας όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, "ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα".

Και συνέχισε: "Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες".

Σκοπός μας, είπε ο κ. Πετρόπουλος, "δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους".

Για το ασφαλιστικό είπε πως είναι μια πρόταση που το κύριο στοιχείο της είναι να δουν οι δανειστές ποιο δημοσιονομικό κόστος προκύπτει για να συμφωνήσουν.

Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι "δεν λένε τι ακριβώς προτείνουν να κάνουμε για να διασώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα που δεν αποδίδει" και πρόσθεσε ότι "θα κρίνουν οι Έλληνες όταν θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο να καταταθεί στη Βουλή", διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν αλλαγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ