Περιοδεία Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεούσες ενόψει Eurogroup

θα αξιολογηθούν τα μέτρα της κυβερνησης

Αγώνα δρόμου μέχρι το Eurogroup της 14ης Ιανουαρίου δίνει η κυβέρνηση, για να προετοιμάσει το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση (με τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν) και την προοπτική ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινά από αύριο Παρασκευή περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  για συναντήσεις με ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ παράλληλα
​, σύμφωνα με πληροφορίες,​ και ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, μέσω τηλεφωνημάτων και επιστολών, με ξένες κυβερνήσεις.
 
Σύμφωνα με όσα είχαν αποκαλύψει κυβερνητικές πηγές στο protothema.gr, στο «παρά πέντε» της έλευσης του «κουαρτέτου» στην Αθήνα και ενόψει  της συζήτησης για το Ασφαλιστικό και την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιδιώκουν να έχουν ένα τετ-α-τετ με τους πολιτικούς (και όχι μόνον) προϊσταμένους των ελεγκτών, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος των συνομιλιών και να επισπεύσουν, ει δυνατόν, την διαδικασία που θα κρίνει τελικά όχι μόνον την τύχη της επόμενης δόσεως των 5,7 δισ. ευρώ ή το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας και τις μεγάλες ανατροπές στη φορολογία για αγρότες, μισθωτούς και μικρομεσαίους, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ή και την πολιτική ευστάθεια στη χώρα μας.
 
Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών στο εξωτερικό, το οποίο προβλέπει :
 
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στην Ρώμη με  τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στη Λισσαβώνα με τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας  Μισέλ Σαπέν.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στο Ελσίνκι, με τον υπουργό Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Αλεξάντερ Στουμπ.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στο Αμστερνταμ, με τον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και  Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την επόμενη μέρα, στις 14 Ιανουαρίου, θα υπάρξει επισκόπηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος στο Eurogroup.

Διαβάστε επίσης