Αιτωλοακαρνανία: Τα Θεοφάνεια στο Αγρίνιο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων

Με σύμμαχο τελικά τον καλό καιρό εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στο Αγρίνιο. Οι εκκλησίες εξ αρχής ήταν κατάμεστες, ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου (Νέου) έγινε η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Εσπερινός για τα Θεοφάνεια, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νίκου Υφαντή, του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και κλιμακίων της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιάννη Ματσούκα, και της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου Χριστόφορο Μπόκα. Παρέστη επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αιτ/νιας Ηλίας Τσακίρης. Μετά την λήξη της τελετής και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου έγινε η λιτάνευση της εικόνας με τελικό προορισμό την δεξαμενή του Αγρινίου, στην περιοχή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, στην οποία διεξήχθη και ο αγιασμός των υδάτων.

Παράλληλα με τον εορτασμό των Θεοφανείων στην πόλη του Αγρινίου στον Δήμο Αγρινίου και κυρίως πέριξ της Τριχωνίδας, διεξήχθησαν 7 αντίστοιχες τελετές. Συγκεκριμένα, στη Γέφυρα του Αχελώου, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στο Καινούργιο, στα Αμπάρια στο Παναιτώλιο, στη Δογρή, στην θέση Βουζά Ματαράγκας, στην θέση Μούρτος στη Μακρυνεία και στην Γέφυρα της Επισκοπής στον πρώην Δήμο Παρακαμπυλίων.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου δήλωσε για την ημέρα: «Σήμερα γιορτάζουμε τα Άγια Θεοφάνεια, την βάφτιση του Χριστού. Είναι μια μοναδική μέρα για την Ελλάδα και την χριστιανοσύνη. Το μήνυμα της ημέρας είναι να μας φωτίσει ο Θεός για να αναβαθμιστούμε όλοι μας και η πατρίδα μας. Καλή χρονιά σε όλους¨.

img_20160106_100018.jpg

img_20160106_100040.jpg

img_20160106_101503.jpg

img_20160106_105417.jpg

img_20160106_105428.jpg

Πηγή: sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης