Συνεχής αύξηση της κρουαζιέρας

σε διεθνές επίπεδο

H κρουαζιέρα σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με ρυθμούς ρεκόρ σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) η οποία δημοσίευσε τα προγνωστικά και τις τάσεις στην κρουαζιέρα για το 2016.

Όπως αναφέρει, με σχεδόν 24 εκατομμύρια επιβάτες, οι οποίοι αναμένεται να ταξιδεύσουν το 2016, o κλάδος δε δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, καθώς παρουσιάζει μια κατακόρυφη αύξηση συγκριτικά με τα 15 εκατομμύρια επιβατών μόλις 10 χρόνια πριν (2006), ή ακόμη και τα 1,4 εκατομμύρια το 1980 όταν η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας CLIA άρχισε να παρακολουθεί την επιβατική κίνηση.

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας CLIA αποκάλυψε επίσης ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας που είναι μέλη της θα δρομολογήσουν 27 νέα ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια και άλλα ειδικά κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2016, μια επένδυση συνολικού ύψους άνω των 6,5 δισεκατομμυρίων μόνο για ποντοπόρα κρουαζιερόπλοια.

Επιπλέον σημειώνει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δέχονται πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για τα ταξίδια κρουαζιέρας. Οκτώ στους δέκα ταξιδιωτικούς πράκτορες, μέλη της CLIA δήλωσαν πως αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις κρουαζιέρας το 2016 σε σχέση με πέρυσι.

«Σε μια προσπάθεια να γίνει η κρουαζιέρα η καλύτερη δυνατή εμπειρία διακοπών, ο κλάδος συνεχίζει να εξελίσσεται, ενισχύοντας την άποψη ότι υπάρχει πραγματικά μια κρουαζιέρα για κάθε στιλ ταξιδιώτη και προϋπολογισμό», δήλωσε ο Cindy D' Aoust, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA. «Δημιουργώντας μοναδικά πλοία, νέες εμπειρίες και πρόσβαση σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η εξέλιξη, το ενδιαφέρον και η αξία της κρουαζιέρας συνεχίζει να οδηγεί στη συνολική ανάπτυξη του κλάδου.»

Ακόμη τονίζεται ότι η κρουαζιέρα αποφέρει ένα σημαντικό, θετικό αντίκτυπο στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δαπάνες του κλάδου της κρουαζιέρας ανήλθαν στα 119,9 δισεκατομμύρια παγκοσμίως , προσφέροντας εργασία πλήρους απασχόλησης σε 939.232 υπαλλήλους, με συνολικό εισόδημα 39.3 δισεκατομμύρια το 2014.

Αναφέρει ακόμη τις τάσεις στον κλάδο κρουαζιέρας που αναδεικνύουν το πώς ο κλάδος έχει εξελιχθεί ώστε να συμβαδίσει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών. Ανάμεσα τους είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας σε ποτάμι, η περιοχή της Ασίας που θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο καθώς και της Αυστραλίας εξακολουθεί επίσης να σημειώνει αύξηση ρεκόρ, η συνδεσιμότητα και κρουαζιέρα (η επιθυμία των πελατών να παραμένουν συνδεδεμένοι ηλεκτρονικά ενώ ταξιδεύουν έχει γίνει προτεραιότητα για τον κλάδο της κρουαζιέρας.

Επίσης δυο άλλες τάσεις είναι η κρουαζιέρα με εθελοντισμό δηλαδή περισσότερες κρουαζιέρες που έχουν εθελοντικό χαρακτήρα είναι διαθέσιμες από το 2016 με διάφορα πλοία, συμπεριλαμβανομένων και εκδρομών για να βοηθηθούν περιοχές που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο και η προσαρμογή στη πολιτισμική ιδιαιτερότητα, δηλαδή οι γραμμές κρουαζιέρας συνεχίζουν να προσαρμόζουν τα κρουαζιερόπλοια τους βάσει της κουλτούρας των επιβατών.
 

Διαβάστε επίσης