Ποιές ταινίες διεκδικούν τα βραβεία της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών

θεωρούνται προάγγελος των οσκαρ

Χωρίς Carol, Ταραντίνο και Room η λίστα των υποψηφίων για το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Παραγωγών. Εκτός έμεινε και το νέο Star Wars που πολλοί θεωρούσαν ότι θα κατάφερνε να αποσπάσει μια υποψηφιότητα.

Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων περιελάμβανε και άλλες εκπλήξεις, όπως την υποψηφιότητα του Straight Outta Compton, μίας ταινίας χιπ-χοπ.

Πολλοί θεωρούν τα βραβεία προάγγελο των Όσκαρ, αλλά αρκετές φορές ταινίες που αγνοήθηκαν από την Ένωση Παραγωγών είναι υποψήφιες για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ακαδημίας.

Οι δέκα ταινίες που είναι υποψήφιες είναι: Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής, Brooklyn, Straight Outta Compton, Ex Machina, Sicario, Το Μεγάλο Σορτάρισμα, Η Γέφυρα των Κατασκόπων, The Martian, The Revenant, Spotlight.

Στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκουμε το Amy και το The Look of Silence. Περυσι, ο νικήτης του Όσκαρ Citizenfour απουσίαζε εντελώς από τις υποψηφιότητες.

Στην κατηγορία του καλύτερου animation βρίσκουμε δύο ταινίες της Pixar (Τα Μυαλά που Κουβαλάς και Καλόσαυρος), καθώς και τα Minions, The Peanuts Movie και το ενήλικο Anomalisa.

Διαβάστε επίσης