"Όμηροι" σε αεροπλάνο πλήρωμα και επιβάτες επί μιάμιση ώρα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

ΑΡΑΒΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ «ΣΥΜΠΛΟΚΗ»

Καβγάς μέσα σε αεροπλάνο της Aegean Airlines που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το Ελ. Βενιζέλος για το Τελ Αβιβ, ξέσπασε με αφορμή την παρουσία στην πτήση  Ισραηλινών – Αραβο-Ισραηλινών.

Επιβάτες και πλήρωμα, έμειναν καθηλωμένοι στο έδαφος επί 1 1/2 ώρα, επειδή οι Ισραηλινοί, αρνούνταν να συνταξιδέψουν με τους Αραβο-Ισραηλινούς. Τελικά, ύστερα από λογομαχία και διαπραγματεύσεις με τον πιλότο και το πλήρωμα, οι δύο Αραβο – Ισραηλινοί, αναγκάστηκαν να δεθούν να κατέβουν από την συγκεκριμένη πτήση και να ταξιδέψουν την επόμενη ημέρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ισραηλινοί, αντιλήφθηκαν μέσα στο αεροσκάφος την παρουσία δύο Αραβο-Ισραηλινών, και απαίτησαν από το πλήρωμα να μην επιτρέψουν την απογείωση εάν οι δύο άντρες δεν εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το Israel Radio, το πλήρωμα, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, πρόσφεραν στους δύο Αραβο-ισραηλινούς διαμονή σε ξενοδοχείο για μια νύχτα, ώστε να πετάξουν την επόμενη ημέρα.

Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινοί συνέχιζαν να διαμαρτύρονται και απαιτούσαν από το πλήρωμα να ελέγξει όλους τους επιβάτες, μήπως υπήρχαν και άλλοι Αραβο-ισραηλινοί,όμως οι αεροσυνοδοί τους ξεκαθάρισαν ότι αν δεν καθίσουν στις θέσεις τους θα τους βγάλουν εκτός του αεροσκάφους χωρίς καμμία αποζημίωση.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το περιστατικό που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πτήσης για μιάμιση ώρα ήταν πολύ ατυχές και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους δύο αραβες ισραηλινούς που δέχθηκαν να αποβιβαστούν και να ταξιδέψουν την επόμενη ημέρα, ενώ τους ζητά και συγνώμη για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης