Βήμα πρόκρισης για τον Ηρακλή: Επικράτησε εκτός της Βέροιας 0-1

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπαρτολίνι

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ηρακλής, καθώς πέρασε με νίκη 1-0 από τη Βέροια στο πρώτο ματς της φάσης των «16». 

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπαρτολίνι στο 73΄ κι αυτό καλείται να διαφυλάξει ο «Γηραιός» στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου στο «Καυτανζόγλειο».

Μια νίκη που γράφει στην... ούγια «Χουάντερσον», καθώς ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν αυτός που διαφύλαξε το «μηδέν» και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πετύχουν ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετό. 

Στο 25΄ ο Μαγέφσκι ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αλλά ο Χουάντερσον «απογειώθηκε» και στέρησε από τους γηπεδούχους το προβάδισμα. Γενικά η Βέροια ήταν πιο απειλητική, δημιούργησε φάσεις και έφτασε -ξανά- μια ανάσα από το 1-0 στο 62΄ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Στάμου. 

Ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε. Ετσι, στο 73΄ ο Ντιέγκο Ρομαντο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαρτολίνι σηκώθηκε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε... μισή πρόκριση στην ομάδα του.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Αμπντούν, Νάστος, Μαραγκός - Μπουκουβάλας, Στάμου

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Αμπντούν (60΄ Αμπντούν), Μαγιέφσκι (79΄ Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ (60΄ Κόλα)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης (64΄ Σαραμαντάς), Στάμου (71΄ Πορτουλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (90΄ Τσώτρας), Βέλλιος